Recept Cibulačka ze Slovácka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrajime na nudle, na kolecka nakrajime porek a cibuli. Feferonku a cesnek posekame nadrobno.

Do hrnce vlozime kosti, maso, cibuli, porek, cesnek a feferonku. Ochutime soli peprem a kvetem. Zalijeme vyvarem nebo vodou a dame varit.

Kdyz je maso mekke, vyjmeme kosti, (kdo chce, muze do polevky pridat nakrajeny morek) pridame tam v misce rozkvedlane vejce a na chvili jeste povarime. Nakonec vse zasypeme petrzelkou, nebo pazitkou a v miskach podavame.

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.09.10 vloženo
  • 3797x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g masa z klizky (vaha bez kosti, avsak kosti uschovat)
  • 1200 ml hoveziho vyvaru nebo vody
  • 1 vetsi oloupanou cibuli
  • 1 tlusty dobre ocisteny porek
  • 4 strouzky oloupaneho cesneku
  • 1 ocistena feferonka
  • mlety pepr a sul podle chuti
  • spetka muskatoveho kvetu
  • 1 vejce
  • 1 lzice posekane petrzelky nebo pazitky

Doporučená příloha

  • Rezny chleb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulačka ze Slovácka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 14.09.10 17:44
Re: Cibulačka ze Slovácka - ewo

Ptala jsem se věcně, žádné emoce nevnášela. A ještě jednou opakuju, nekritizovala jsem recept, k tomu nemám připomínky, jen mě zajímalo, proč se jmenuje, jak se jmenuje, nic víc. A s tou poslední větou jste pěkně vedle - podívejte se do mého profilu, do oblíbených receptů a uvidíte, od koho jich tam mám uložených nejvíc…

 
ewa
600 příspěvků 14.09.10 15:43
Re: Cibulačka ze Slovácka.

di, když tě tolik dráždí název cibulačka, tak si polévku pro sebe nazvi nějak jinak. Nebo si jí nevšímej.
Taky nechápu, proč babi obviňuješ, že zapomněla češtinu. Já jí rozumím velice dobře.
Ty zřejmě dřepíš drahně let v Česku, ale tobě opravdu nerozumím.
Proč tady rozdmýcháváš takové vášně? Než tolik řečí, stačí přece napsat, že babi nesnášíš.

 
di
2451 příspěvků 14.09.10 14:40
Re: Cibulačka ze Slovácka.

No, tolik slov padlo, a stejně pořád nevím, proč se to jmenuje cibulačka, když je to hovězí polévka s cibulí, pórkem, česnekem a feferonkou. O nic jiného mi nešlo, k receptu jsem se nevyjadřovala, takže nechápu ty „váchně“.

 
babi
6360 příspěvků 14.09.10 07:21
Re: Cibulačka ze Slovácka.

di, co jsem chtela rict je, ze cibule a porek jsou oboji Allium. Na dalsi snad ani reagovat nemohu!

 
danda  14.09.10 07:16
Re: Cibulačka ze Slovácka.

fakticky nechápu :-), možná je název polévky zavádějící, ale tak zkušené letné kuchařky by měly poznat, že tahle polévka nebude vůbec, ale vůbec špatná na chuť a já budu v sobotu slavit úspěch s cibulačkou bez cibule :-)

 
di
2451 příspěvků 14.09.10 06:16
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Cibuloviny zde: "http://www.cho­vatelka.cz/mo­derni-zahrada-clanek/cibuloviny-a-hliznate-rostliny-95/

 
di
2451 příspěvků 14.09.10 06:02
Re: Cibulačka ze Slovácka.

V tom případě Vaší citované poznámce z 10.09.2010 16:35 nerozumím, a asi nejsem sama…
P.S. Česká středně velká cibule váží cca 100-150 gramů (právě jsem jednu zvážila), pórek je samozřejmě těžší, ale ten zrovna doma nemám, a tudíž nemohu zvážit. Jinak, pórek patří mezi česnekovité, cibuloviny se říká úplně jiným rostlinám: http://cs.wikipedia.org/…ahradn%C3%AD

 
babi
6360 příspěvků 14.09.10 05:44
Re: Cibulačka ze Slovácka.

di, nikoho jsem nezkousela, to bych si nedovolila…Na polevce neni nic spatneho, pouze ten nazev ;)

anicko, porek je take cibulovina. Stredni cibule vazi asi 300 g. Je pravdou, ze v CR si kazdy muze napsat kucharku, at je odbornik, nebo ne. Nevim, jak je tomu na Slovensku.

 
anickav
2904 příspěvků 14.09.10 04:33
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Je cibulačka bez cibule (alebo s 1 cibuľou) ešte cibulačka? Babi, nehnevaj sa, ja som zmysel pridania tohoto receptu nepochopila, ak píšeš:
Je to jeden z vyplodu mnoha kucharskych knih na ceskem trhu napsanych laiky bez jakehokoliv kulinarskeho vzdelani!
Napsal(a): babi - 10.09.2010 16:35

 
di
2451 příspěvků 14.09.10 02:08
Re: Cibulačka ze Slovácka - babi ad 10.09.2010 16:35

Takže jestli tomu dobře rozumím, Vy jste nás jen tak zkoušela, kdo Vám na tu cibulačku s minimem cibule skočí? Nebo tomu rozumím špatně?

 
babi
6360 příspěvků 14.09.10 01:22
Re: Cibulačka ze Slovácka.

frantisko, ;)))

 
Frantiska
927 příspěvků 13.09.10 18:05
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Babi proste se s nim nebav .. jinak to bude porad dokola .)

 
casino
4463 příspěvků 13.09.10 07:29
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Pár jídel co jsem ochutnal jsem posléze převedl do receptu. No, dva páry, ať nejsem tak skromný :)
Už jsem tu kdysi psal, že jsem vymyslel jediný „recept“: náhradu šnečího masa drůbežími žaludky. Po pár letech jsem na toto narazil v nějaké kuchařce - tím nechci říci, že mi můj zlepšovák byl ukraden :-)
Ale jak souvisí má kuchařská potence s tímto „Vaším“ výplodem?

 
babi
6360 příspěvků 13.09.10 06:50
Re: Cibulačka ze Slovácka.

No, casino, tuto kucharku nevlastnim. Avsak mam otazku ja k Vam. Vy si vsechny recepty sam vymyslite a davate dohromady?

 
casino
4463 příspěvků 13.09.10 06:14
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Jj, babi, každý zde po sobě zanecháváme stopu, která o nás vypovídá, ať chceme nebo ano :-)
Ta moje je možná někdy cítit sírou… :-)
Tady ale začínám čuchat také jakousi čertovinu :-)
Seriozně napsaný (opsaný?) recept autorka zlehčuje poukazováním na nevzdělané laiky? Hmmm…
Možná by bylo fajn, napsat sem o jakou kuchařku se jedná, aby se třeba začínající hospodyňky vyvarovaly její koupě. Děkuji.

 
babi
6360 příspěvků 11.09.10 00:00
Re: Cibulačka ze Slovácka.

casino, vysvetleni k receptu najdete pod poznamkou pro di. To, ze jste ihned napsal recept na cibulacku mi o Vas dost napovedelo.

 
babi
6360 příspěvků 10.09.10 23:35
Re: Cibulačka ze Slovácka.

di, ze svych receptu jsem vytahla tri cibulacky jako ‚corpus delicti‘, ze vim o co se jedna. Tato slovacka cibulacka me samotnou fascinovala a tak jak jsem ji koupila, tak jsem ji prodala. Je to jeden z vyplodu mnoha kucharskych knih na ceskem trhu napsanych laiky bez jakehokoliv kulinarskeho vzdelani!

 
di
2451 příspěvků 10.09.10 17:02
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Na vysvětlení jsem zvědavá, protože cibulačka, v níž je víc masa a pórku než cibule mi přijde přinejmenším zajímavá…

 
babi
6360 příspěvků 10.09.10 09:06
Re: Cibulačka ze Slovácka.

casino, vysvetleni zitra, musim jit neco jineho delat nez varit s prsty na klavesnici. Musim varit opravdu :)

 
be04565  10.09.10 08:45
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Uff, babi, teď už budu opravdu jen s úsměvem prudit :). Květ čehokoliv bych do cibulačky fakt nedával, ten muškátový zní fakt líp než třeba květ pelargonie :) (rýp rýp :)). Jo, porek vydá určitě za dost, ale opět s úsměvem rýp rýp - pórková cibulačka ? :). Váhu dodávat nemusíš, přece oba víme, že se kuchaří tak nějak „od oka“. Jen mi přišla jedna cibule fakt málo. Ale se zvýšeným množstvím porku to možná je fajn, vzhledem ke Tvým zkušenostem Ti věřím, nepíšeš recepty od oka …

 
babi
6360 příspěvků 10.09.10 08:36
Re: Cibulačka ze Slovácka.

be, a co takhle porek, ten taky za neco vyda ;) Mozna mate mensi cibule a tak dodam vahu OK? S tim kvetem opravim, mohl by to byt kvet cehokoliv…rozumim!

 
casino
4463 příspěvků 10.09.10 07:35
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Cibulačka? Ze Slovácka? :) Hmmm… proč ne; jsme svobodná země a každý může tvořit co chce, dokonce i krajové speciality a krojované názvy :-)
babi, nerad bych, abyste nabyla dojmu, že jsem se zaměřil na Vaše recepty; je to pouze shoda náhod.
Slovácko je velký region, a já to znám enom okolo Hradišťa :-) Možná ale stačilo zmínit zdroj… No, ale nejspíš se k Vám recept dostal ústním podáním… :-)

 
be04565  10.09.10 06:30
Re: Cibulačka ze Slovácka.

Babi, jen technická -špetka květu, asi bys měla v ingrediencích napsat (předpokládám) muškátového květu. A není té cibule málo ? Aneb s Cimrmanem, dvě sestry ? Není jich moc málo, což takto tři ? :) Nic ve zlým …

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz