Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrajime na nudle, na kolecka nakrajime porek a cibuli. Feferonku a cesnek posekame nadrobno. Do hrnce vlozime kosti, maso, cibuli, porek, cesnek a feferonku. Ochutime soli peprem a kvetem. Zalijeme vyvarem nebo vodou a dame varit. Kdyz je maso mekke, vyjmeme kosti, (kdo chce, muze do polevky pridat nakrajeny morek) pridame tam v misce rozkvedlane vejce a na chvili jeste povarime. Nakonec vse zasypeme petrzelkou, nebo pazitkou a v miskach podavame.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Rezny chleb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulačka ze Slovácka
2452 příspěvků 14.9.10 17:44
Ptala jsem se věcně, žádné emoce nevnášela. A ještě jednou opakuju, nekritizovala jsem recept, k tomu nemám připomínky, jen mě zajímalo, proč se jmenuje, jak se jmenuje, nic víc. A s tou poslední větou jste pěkně vedle - podívejte se do mého profilu, do oblíbených receptů a uvidíte, od koho jich tam mám uložených nejvíc…
di, když tě tolik dráždí název cibulačka, tak si polévku pro sebe nazvi nějak jinak. Nebo si jí nevšímej.
Taky nechápu, proč babi obviňuješ, že zapomněla češtinu. Já jí rozumím velice dobře.
Ty zřejmě dřepíš drahně let v Česku, ale tobě opravdu nerozumím.
Proč tady rozdmýcháváš takové vášně? Než tolik řečí, stačí přece napsat, že babi nesnášíš.
2452 příspěvků 14.9.10 14:40
No, tolik slov padlo, a stejně pořád nevím, proč se to jmenuje cibulačka, když je to hovězí polévka s cibulí, pórkem, česnekem a feferonkou. O nic jiného mi nešlo, k receptu jsem se nevyjadřovala, takže nechápu ty „váchně“.
di, co jsem chtela rict je, ze cibule a porek jsou oboji Allium. Na dalsi snad ani reagovat nemohu!
fakticky nechápu
, možná je název polévky zavádějící, ale
tak zkušené letné kuchařky by měly poznat, že tahle polévka nebude
vůbec, ale vůbec špatná na chuť a já budu v sobotu slavit úspěch
s cibulačkou bez cibule 
2452 příspěvků 14.9.10 06:16
Cibuloviny zde: http://www.chovatelka.cz/moderni-zahrada-clanek/cibuloviny-a-hliznate-rostliny-95/
2452 příspěvků 14.9.10 06:02
V tom případě Vaší citované poznámce z 10.09.2010 16:35 nerozumím, a asi nejsem sama…
P.S. Česká středně velká cibule váží cca 100-150 gramů (právě jsem jednu zvážila), pórek je samozřejmě těžší, ale ten zrovna doma nemám, a tudíž nemohu zvážit. Jinak, pórek patří mezi česnekovité, cibuloviny se říká úplně jiným rostlinám: http://cs.wikipedia.org/…ahradn%C3%AD
di, nikoho jsem nezkousela, to bych si nedovolila…Na polevce neni nic spatneho, pouze ten nazev
anicko, porek je take cibulovina. Stredni cibule vazi asi 300 g. Je pravdou, ze v CR si kazdy muze napsat kucharku, at je odbornik, nebo ne. Nevim, jak je tomu na Slovensku.
2904 příspěvků 14.9.10 04:33
Je cibulačka bez cibule (alebo s 1 cibuľou) ešte cibulačka? Babi, nehnevaj sa, ja som zmysel pridania tohoto receptu nepochopila, ak píšeš:
Je to jeden z vyplodu mnoha kucharskych knih na ceskem trhu napsanych laiky bez jakehokoliv kulinarskeho vzdelani!
Napsal(a): babi - 10.09.2010 16:35
2452 příspěvků 14.9.10 02:08
Takže jestli tomu dobře rozumím, Vy jste nás jen tak zkoušela, kdo Vám na tu cibulačku s minimem cibule skočí? Nebo tomu rozumím špatně?
frantisko,
Babi proste se s nim nebav .. jinak to bude porad dokola .)
Pár jídel co jsem ochutnal jsem posléze převedl do receptu. No, dva páry, ať nejsem tak skromný

Už jsem tu kdysi psal, že jsem vymyslel jediný „recept“: náhradu šnečího masa drůbežími žaludky. Po pár letech jsem na toto narazil v nějaké kuchařce - tím nechci říci, že mi můj zlepšovák byl ukraden
Ale jak souvisí má kuchařská potence s tímto „Vaším“ výplodem?
No, casino, tuto kucharku nevlastnim. Avsak mam otazku ja k Vam. Vy si vsechny recepty sam vymyslite a davate dohromady?
Jj, babi, každý zde po sobě zanecháváme stopu, která o nás vypovídá, ať chceme nebo ano


Ta moje je možná někdy cítit sírou…
Tady ale začínám čuchat také jakousi čertovinu
Seriozně napsaný (opsaný?) recept autorka zlehčuje poukazováním na nevzdělané laiky? Hmmm…
Možná by bylo fajn, napsat sem o jakou kuchařku se jedná, aby se třeba začínající hospodyňky vyvarovaly její koupě. Děkuji.
casino, vysvetleni k receptu najdete pod poznamkou pro di. To, ze jste ihned napsal recept na cibulacku mi o Vas dost napovedelo.
di, ze svych receptu jsem vytahla tri cibulacky jako ‚corpus delicti‘, ze vim o co se jedna. Tato slovacka cibulacka me samotnou fascinovala a tak jak jsem ji koupila, tak jsem ji prodala. Je to jeden z vyplodu mnoha kucharskych knih na ceskem trhu napsanych laiky bez jakehokoliv kulinarskeho vzdelani!
2452 příspěvků 10.9.10 17:02
Na vysvětlení jsem zvědavá, protože cibulačka, v níž je víc masa a pórku než cibule mi přijde přinejmenším zajímavá…
casino, vysvetleni zitra, musim jit neco jineho delat nez varit s prsty na klavesnici. Musim varit opravdu
Uff, babi, teď už budu opravdu jen s úsměvem prudit
. Květ čehokoliv bych do cibulačky fakt
nedával, ten muškátový zní fakt líp než třeba květ pelargonie
(rýp rýp
. Jo, porek vydá určitě za dost, ale opět
s úsměvem rýp rýp - pórková cibulačka ?
. Váhu dodávat nemusíš, přece oba víme, že
se kuchaří tak nějak „od oka“. Jen mi přišla jedna cibule fakt málo.
Ale se zvýšeným množstvím porku to možná je fajn, vzhledem ke Tvým
zkušenostem Ti věřím, nepíšeš recepty od oka …
be, a co takhle porek, ten taky za neco vyda
Mozna mate mensi cibule a tak dodam vahu OK?
S tim kvetem opravim, mohl by to byt kvet cehokoliv…rozumim!
Cibulačka? Ze Slovácka?
Hmmm… proč ne; jsme svobodná země a každý
může tvořit co chce, dokonce i krajové speciality a krojované názvy 
Možná ale stačilo zmínit zdroj… No, ale
nejspíš se k Vám recept dostal ústním podáním… 
babi, nerad bych, abyste nabyla dojmu, že jsem se zaměřil na Vaše recepty; je to pouze shoda náhod.
Slovácko je velký region, a já to znám enom okolo Hradišťa
Babi, jen technická -špetka květu, asi bys měla v ingrediencích napsat (předpokládám) muškátového květu. A není té cibule málo ? Aneb s Cimrmanem, dvě sestry ? Není jich moc málo, což takto tři ?
Nic ve zlým …