Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Takto vařila cibulačku praprabába a vaří ji prabába a bába mých vnoučat :-)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova Přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku Zalejeme vroucí vodou, osolíme a dostatečně povaříme Čím více je cibule rozvařená, tím lépe Do polévky lze zavařit nudle, jsou-li jaké k dispozici Zdroj: uveden v úvodu
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.12.12 09:54
Základní recept jsem jen doplnila velkou hrstí sušených hříbků (předem povařených ve vodě) a osmaženými kostkami bílého pečiva. Měli jsme ji dnes k snídani a mohu jen doporučit - jednoduchá příprava a báječná chuť.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům17.8.12 21:05
Ačraj, vaše přání jest mi rozkazem (poprvé a doufám že
naposledy
Jemná biela hustá cibuľačka
Ingredience
trošku masla (osminka)
1 veľká červená cibuľa (alebo šalotka)
1 veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1,5 litra zeleninového vývaru štipka soli
4 stredne veľké zemiaky
1 polievková lyžica (PL) domácej vegety
1 dl smotany na šľahanie
2 PL hladkej múky na zahustenie
Postup
Obe cibule osmahneme do sklovita aj s nakrájaným cesnakom na masle (NESOLÍME
ešte). Cibuľu nemiešať divoko, musí sa trošku pripiecť a pustiť
„cukor“. Keď cibula chytí farbu – mierne do hneda – miestami, tak
zaliať vriacim zeleninovým vývarom (môže byť aj z bujóna). Teraz
môžeme osoliť a okoreniť (trošku).
Zemiaky nakrájame na kocky (cca 1×1 cm) a polovicu pridáme variť do polievky. Medzitým dáme do druhého menšieho hrnca variť aj zvyšnú polovicu zemiakov. Pozor, zemiaky dáme do už vriacej a osolenej vody. Nie do studenej, lebo by sa ich chuť vyvarila do vody. Do misky dáme smotanu, prilejeme tolko isto vody, dáme 2 PL hladkej múky a vymiešame do hladka.
Polievku zozmixujeme ponorným mixerom a pridáme smotanu vymiešanú s múkou a privedieme znova do varu. Dochutíme vegetou a pridáme uvarené zamiaky a necháme vychladnúť. Pri podávaní môžeme posypať opraženými slnečnicovými semiačkami (nasucho na panvici), alebo krutónkami.
Mám už také navaříííno… Čerstvá je vynikající!!!
Skoro jako CIBULAČKA OD HRADIŠŤA, když se udělá na másle a přidá do ní
česnek, smetana a nakostečkované zemáky.
Na rozdíl od Ačraj já dodržím i postup a podávat se bude až zítra…,
třeba bude ještě lepší
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulačka od Hradišťa
2452 příspěvků 17.8.12 19:15
Dando, nejsme příbuzné? Můj prapředek se jmenoval stejně.

P. S. Jsem zvědavá, jak dlouho tu ten recept, resp. diskuse, zůstane.
Příspěvek upraven 17.08.12 v 19:16
Jako kdyby byl můj předek, P. I.Tomec, v hrobě se obracející
nechápu, co má tahle cibulačka společného
s hucmanem, a ke kterému receptu vlastně patří fotka 
Ačraj,


vidíte že to jde i s nadhledem
Vy máte jasno, a MY (to není pluralis maiestaticus) už také
Díky za vysvětlení
casino:Já jsem poprosila Terezu, aby vymazala „Pivní marinované kotlety“, neboť hned po napsání jsem zjistila, že ten samý již zde je, o kolínku nebyla vůbec řeč,jelikož okolo byl takový rozruch, tak mě bylo napsáno, že moje koleno se maže a to „bravčové“ přejmenované na „vepřové“.
Takže, já si nepotřebuji nic
ujasňovat. 
Tedy kouknou, voni jeden, já do nich po křesťansku kamenem a voni do mě zrádným bejlím.
Ačraj, já se nechci přít
Že by si Tereza vymýšlela?
Za chvíli bude půlnoc, dejme si do zítřka voraz, a Vy si zatím ujasněte kdo chtěl recept vymazat
casino:koukám, koukám, co je tu receptů bez uvedení množství, či gramáže, jenom to moje kolínko sklidilo tolik negativních reakcí, že muselo být smazáno, díky komu???
Vy dva rejpalové
, ukecali jste mě…
Z palce jsem si vycucal a do ingrediencí doplnil množství surovin, aby bylo regulím na Labu učiněno zadost. Pak jsem si ale uvědomil, že jde o PRA recept naší prapraprababičky, a že v rodině se dědí po přeslici. A ta moje přeslice si nepřeje jeho úplné odtajnění… Je mi líto… Ortel nechám na Viktorce
gmp, viz výše

Tento recept je takový univerzálně použitelný nadčasový zázrak… Myslím, že i menší kuchtíci si s ním poradí, natož Vaše persóna. Zkuste třeba TOTO ad.C Dobrá je i z oharků ze skla, ale nejlepčí je, když se namísto vokurky dá špenát! Samozřejmě listový! A jestli lépe snášejí to zelené rozfofrované, ať zkusej TOTO či TOTO Jedna polívčička doslova lepší než druhá! By bylo fajn, kdyby Viktorka dala vědět, která jí chutná víc…
Ačraj, viz nejvýše
…a že teď už budeme na sebe hodní?

No, já jsem „hodný“ pořád a za všech okolností. Ať Petr nebo Pavel, Jolča či Jarča…, na všechny stejně
Příspěvek upraven 23.11.11 v 23:07
2904 příspěvků 23.11.11 13:01
Miloško, myslíš, že už nastal čas? A hlavne kvôli tomu?
Casino:Děkuji za uznání, teď už budeme na sebe hodní, že?
Zahrávaj si s koncem světa. To se mi nezdá.

Neboť jsou-li recepisy takto psány, zesnulí bardové, autoři knih kuchařských, jež stavěli kulinárii od prvního kamene, za P.I.Tomce jsou bráni. Začínají se nám v hrobech obracet - možno tak povědít že, rotovat. Což přinese - ne jinak - vibraci desek zemských, následná zemnětřasení, moře vzedmuté …
„Tehdy vás vydají do soužení a budou vás zabíjet a budete předmětem nenávisti všech národů kvůli mému jménu.
Potom také mnozí klopýtnou a budou se navzájem zrazovat a navzájem se nenávidět.“
Tak praví Kniha.
Příspěvek upraven 23.11.11 v 02:22
ačraj, píšete: „casino:že ti není hanba, jakto, že neuvádíš kolik čeho?Kecat, rejpat, to je tvoje vaření.
„

Výjimečně máte pravdu
Není
gmp, …co,co,co,co,co,copak se Vám zase nezdá

Pokud se to slátá všechno do kupy vznikne slátanina. Se soudružským pozdravem Samce nechej žít, sanice jsou chutnější. Miloš
Příspěvek upraven 22.11.11 v 21:21
2904 příspěvků 22.11.11 19:58
Takúto varia v Holíči… je to na slovenskej strane rieky Moravy. Aj sa tam hovorí ako v Hodoníne, len miesto „ř“ hovoria „r“.
Mávajú tam dokonca aj cibulové dni.
casino:že ti není hanba, jakto, že neuvádíš kolik čeho?Kecat, rejpat, to je tvoje vaření.