Recept Ciabatta z domácí pekárny

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tak, jak je výše popsáno, vhodíme suroviny do pečící formy domácí pekárny a nastavíme program pro "normální chléb velikosti XL a střední režim pro propečení chlebové kůrky". Výsledkem je fantastický chléb s velmi křupavou kůrkou, tak jak to u Ciabatty bývá. Pravá Ciabatta se peče v plochých tvarech, ale to domácí pekárna neumožňuje. Právě dnes jsem si uzpůsobila recepturu pro pohodlné pečení za pomoci domácí pekárny a pokus se zdařil, tak se s Vámi o nej dělím ještě "doslova za tepla". Ciabatta je výtečná obložená např. ledovým salátem, kousky uzeného kuřete a plátky vařeného vejce a sýrem mozarela. V každém případě Ciabattě svědčí pokapání dobrým dresinkem, nejlépe doma čerstvě vyrobeným. Já vezmu 1 stroužek česneku a roztluču ho v třecí kamenné misce paličkou / to je výborný pomocník tahle miska s paličkou /. K tomu přidám asi 1 polévkovou lžící panenského olivového oleje, 1 lžičku hořčice - já použila anglickou, ale dá se použít i obyčejná plnotučná, Aceto Balsamico di Modena - tenhle ocet je skutečně nejlepší - octa dáme asi tak 3/4 polévkové lžíce a dobře všechny ingredience promícháme. Na úplný závěr do dresinku přidáme 1 polévkovou lžící kysané smetany. Tím dresink získá krémovou konzistenci. Tahle receptura je "ušitá na míru mé chuti", ale tenhle dresink je vážně moc chutný. Zbývá jen vyzkoušet. Poradí někdo nějakou dobrou recepturu na chléb z domácí pekárny? Ráda bych vyzkoušela. Své zkušební "zdařilé" pokusy při troše volného času zveřejním pro případné příznivce doma upečených chlebů.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 15.12.03 vloženo
  • 38346x zobrazeno

Ingredience

  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • 300 g pšeničná krupice hrubá
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 3 polévkové lžíce panenského olivového olejo, např. Carapelli
  • sušené chilli papričky - 8x otočit mlýnkem
  • 350 ml vody

Doporučená příloha

  • dle chuti a fantazie, ale určitě DOBRÉ ČERVENÉ VÍNO !

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ciabatta z domácí pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ciabatta z domácí pekárny

Lenka11
7 příspěvků 27.3.12 10:12
S celozrnnou krupicí

Děkuji za recept! Pečeme pravidelně v troubě, vždy s úspěchem. 100 g obyčejné krupice nahrazuji celozrnnou špaldovou a místo sušeného droždí dávám 14 g čerstvého. Do těsta občas přidám trochu sušeného rozmarýnu pro ovonění. Ciabatty jsou tak dobré, že je s oblibou ujídáme suché, hned jak se upečou :) .

ivetkalone
1 příspěvek 15.2.12 17:29
Ciabatta z domácí pekárny

Právě jsem ji vytáhla z pekárny. Udělala jsem ji přesně podle receptu.
Sice nechutná úplně přesně, jako kupovaná, na kterou jsem zvyklá, (asi by to chtělo dopéct v troubě, jak píše suzanka) ale chutná božsky!!
Takže s chutí do toho a moc díky za recept :potlesk: Určitě jsem nepekla naposledy :pankac:

suzanka
161 příspěvků 7.7.09 16:09
Re: Ciabatta z domácí pekárny

super recept, pekárna zadělala těsto a pak jsem dopekla v klasickém tvaru v troubě. Ta práce navíc stála za to ! k nerozeznání od kupované čerstvé ciabatty!děkuji za receptík.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Piekla som v pekárni presne podľa receptu. Ciabatta je u nás teraz „posledným hitom“.
Zdravíme DolceVitu!
A.

Muminnek
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

A já se bála, že mám tu ciabattu nějakou placatou, ani nevím, jak bych tak tekuté těsto donutila nesplacatět, a ono je to správně :)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Zoubku, podívej se sem .
Mám podobný recept jako ten od babi, kde se nemusí péci v pekárně. Také můžeš použít chlebíčkovou formu. Nevypadá to potom jako ciabatta, ale chutná zrovna tak. V odkazu jsou i jiné recepty s ciabattou, které stojí za vyzkoušení. Třeba salát, dělá se podobně jako vrstvený salát. Nebo se dá s ciabattou, když náhodou zbyde, udělat pikantní žemlovka, proložená rajčaty a šunkou a zalitá bazalkovou omáčkou.

zoubek
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Moc a moc děkuji za radu, určitě to vyzkouším a dám vědět. Ještě jednou díky.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Zoubku, testo na ciabattu je dlouho pomerne ridke a lepkave, proto bys ho mel(a) zpracovavat radeji pomoci robotu nebo aspon rucnim slehacem s hnetacimi haky. Testo se zpracovava dost dlouho, tak aby mela mouka sanci vztrebat vetsinu vlhkosti. Pak ho nechas v mise vykynout. Testo pote premistis na vymazany plech a zformujes do podoby vecky. Nechas ho znovu cca 20 minut kynout a pak peces pri cca 180 - 200 stupnich.

zoubek
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Prosím o radu: pekárnu nemám ani po ni netoužím, ikdyž by se u nás určitě uživila.
Prosím, jak postupovat u klasického pečení tohoto chlebíku. Díky moc za rady.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Upeceno a s uspechem! Dnes jsem si pekarnu koupila a samozrejme jsem ji musela hned vyzkouset:-) Ciabatta je vyborna, radim ji do oblibenych. Pekla jsem ji v pekarne ETA Harmony na program Klasik velikost dva, stupen propeceni stredni.

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Lipolt
Jestli nebudeš používat odložený start, je úplně jedno jak to pekárny dáš. Jinak, nejlepší je dávat olej nebo tuk všeobecně úplně naposled. Suché droždí nasypat na cukr a ten tuk přidávat až po malém promíchání surovin. Cukr je pro droždí výživa a to opožděné přidání tuku je kvůli tomu, aby se droždí neobalilo tukem. Nemůže potom k němu tekutina a těsto špatně kyne.

lipolt
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

zdá se OK až na pořadí surovin. Nemá to být obráceně? Nejdřív voda atd.???!!!

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Moc, moc, moc dobré. Dnes jsem upekla, přiznávám, že jsem se bála té krupice, ale zbytečně. Je to dobrůtka. Nadýchaný, krásně bílý. Dík za receptík.

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Zkus se mrknout sem .Vsechny recepty vypadaji vyzkouseny,ahoj.

helena755
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Ciabatta z domácí pekárny

Na www.pekarny.unas.cz najdete recepty na chleba z domácí pekárny. Na této straně jsem našla velmi užitečné informace a spoustu zajímavých receptů.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře na medu Kuře na medu
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz