Recept Ciabatta s vepřovou panenkou a sýrem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ciabatta s vepřovou panenkou a sýrem

Postup

1. Polovinu plísňového sýra najemno roz­drobíme a rozmícháme s jogurtem. Sýrovou omáčku osolíme a opepříme. Zbylý sýr na­krájíme na hranolky nebo na plátky. 2. Rajčata omyjeme, osušíme, vyřízneme stopky a plody pokrájíme na plátky. Roketu opereme, osušíme, silné stonky odřízneme. Panenku omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky silné 1 cm. 3. Maso po částech opékáme doměkka po každé straně asi 1 min. na 4 lžících rozehřá­tého oleje, vyjmeme a udržujeme v teple. Ciabattu rozkrojíme na 4 kusy a podélně pře­půlíme. Na spodní půlky poklademe rajčata a roketu, pokapeme octem a zbylým olejem. Zakryjeme plátky panenky. 4. Vše pokapeme sýrovou omáčkou a pokry­jeme sýrem. Poprášíme sladkou mletou pap­rikou a přikryjeme horními půlkami ciabatty. Sendviče rozdělíme na talíře. Zapíjíme čer­veným vínem nebo střikem z jablečného moštu. Rada: Většina plísňových sýrů se vyrábí z kravského mléka, ale za krále sýrů považo­vaný rokfór je z mléka ovčího. Má velmi vý­raznou chuti a všestranné použití. Zraje ve vlhkém jeskynním prostředí ve Francii.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 03.10.03 vloženo
  • 8379x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • osobu asi 700 kcal, 2930 kJ, 31 g bílkovin, 41 g tuků, 47 g sacharidů
  • 125 g plísňového sýra
  • 4 lžíce jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 3 rajčata
  • 1 svazek rokety
  • 400 g vepřové panenky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 ciabatta (ital. olivový bílý chléb, asi 350 g)
  • 2 lžíce balzámového octa
  • mletá paprika na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ciabatta s vepřovou panenkou a sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz