Recept Ciabatta s černými olivami
Sněhurka Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě, přikryté, kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu). Na vále potom těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly. Pozn. autorky: Jestli nemáte zaručeně čerstvé droždí, připravte si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek.
Recept je z kategorií: Pečivo Recepty na Silvestr
- 18.02.04 vloženo
- 79636x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 200 ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky soli
- 14 černých oliv pokrájených na čtvrtky, chcete-li
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku25.12.13 18:55
prosim o radu nepovedlo se mi to bylo to hodne tekuty a kdyz jsem tam pridala mouku testo bylo hodne tezky a nenakynulo. Dekuji za rady.
Líbí se mi3.5.13 23:03
Dvojitá gramáž, černé olivy na kolečka + sušená rajčata v oleji +
sušené česnekové lupínky.
Sněhurce děkuji, zdravím ji a tleskám.
Druhé foto: ciabatta a mísa Ber si, dej si (Esrom, Iberico, Comté, Ementál,
Stilton, Rochebaron,kozí sýr Président, Blue D´Auvergne, Sedlčanský Pepin,
Sedlčanský smet. hermelín, ovčí Kaškaval, Schwarzw. Bauchspeck,
schvarzwaldská sušená šunka, Korunní šunka, plněné papričky, rajčata,
ředkvičky, olivy s česnekovými floky, bylinky), solené máslo se zákysem
od německých a víno od francouzských soudruhů švagrů.
3.7.11 18:16
Trochu netradiční tvary..rozkrájela jsem až těsto na plechu.
Ale vynikající to bylo..to jo..
Diskuse k receptu Ciabatta s černými olivami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ciabatta s černými olivami
Ale jdi, neznám nic jednoduššího! A navíc, koupená je sotva pro jednoho, jak je nafoukaná, většinou se musí rozpéct a chuti je „univerzální“.
Zato stará, dobrá ruční práce!!! A jakou si ji uděláš, takovou ji máš.
Jenom ji, proboha, kvůli focení(!)nerozkrajuj úplně horkou jako já, kachna!
Cibatta, jo to si dám rád, ale kdo mi to udělá? Půjdu do Kauflandu a koupím, jak jinak. Mějte se báječně!
Trochu netradiční tvary..rozkrájela jsem až těsto na plechu.

Povrch jsem inovativně posypala sezamem..který ovšem z upečených opadal..
Ale vynikající to bylo..to jo..
Příspěvek upraven 03.07.11 v 18:18
5068 příspěvků 27.5.11 00:11
Djax, tie vyzeraju chutne…tak joo, zajtra peciem tiez
13 příspěvků 23.5.11 22:25
Výborné a velmi jednoduché.
Je výborná. Příště vyzkouším se sušenými rajčaty.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Skvely recept…povedlo se! Jen bych dodal…upecte si toho radsi dvojnasobne mnosztvi protoze je to hned pryc!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
taky mam na chlebik chut. Urcite na nej v tydnu dojde


Tento chlebik urcite neni hutny.
Na nasich www mam jeste jeden, kde pisu, ze muze byt misto mleka i vino. Syr take davam ementaloveho typu.
Blizi se Vanoce tak co kdyby Olivovku prinesl Jezisek? Z mnoha kladnych ohlasu,majlu a zprav vime, ze nebudete jedine
Kdybych s tou knihou nemela nic spolecneho, tak bych si ji taky urcite koupila. I kdyz z tech nadhernych kucharek, kterych mam doma desitky, stejne moc nevarime, ale rada si v nich ctu nejen recepty ale i zajimava povidani a tipy, prohlizim fotky a predstavuji chute a nabiram inspiraci.
Moje mamka tvrdi dve veci. Ze ja bych do te huby nic spatneho nedala a ze me to zradlo jednou zabije
No, musim priznat, ze v tom prvnim pripade ma urcite pravdu!
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten chlebík určitě udělám. Před lety jsem dělala velmi podobný, ale byl poněkud hutný.:-( Tak jsem dnes pro srovnání vyštrachala recept a ono je tam jen 1/2 prášku do pečiva. Proto to asi nevyběhlo a bylo takové uhňácané.
Tenhle bude super! Jinak mohu
doporučit jako ozvláštnění nebo trošku jinou verzi, místo mléka bílé
víno a sýr Gruyére nebo Ementál… „Olivku“ také ještě nemám,
ostuda…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ciabattu jsem prozatím nezkusila, ale mohu vřele doporučit olivový chlebík, na který je klikací odkaz umístěný níže… Jednoduchá příprava, fantastický výsledek! Po naservírování návštěvě nutně následuje povídání o Bali, Sněhurce a spol. a nasměrování na olivové stránky i do knihkupectví pro „Olivku“ či „Olivovku“. Já sama ji sice stále ještě nemám, ale AŽ, tak to určitě roztočím ve velkém stylu…:-)
Děkuji za recept. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je to taková alchymie, co?
(Ale to mám někdy pocit, že veškeré
vaření…) Ale kynuté já fakt jen jednou za čas…
935 příspěvků 25.1.09 03:43
já jdu určitě do toho s droždím, asi mám úchylku na kynutá těsta, ale strašně mě baví to hňácání a propracovávání na vále… to těsto je takové příjemné:-)) a je to úplně o něčem jiném, než s práškem. Ahoj a hezké odpoledne. T.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
taky mi vic vyhovuje ten recept co je na nasich www, s praskem do peciva. Vcera jsem ten chlebik vezla babicce, i kdyz jsem spis myslela, ze s olivami u ni neuspeji! Omyl, opet veliky uspech
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..miesam bielu muku s mukou z celej psenice 4:1…dnes som dala susena rajcatka, struhanu mozarellu, olivy a tymian…dobru chut
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
TATO DOBROTA je překrásný recept s ještě krásnějším výsledkem… Chlebíček určitě zkusím a olivovou kuchařku si brzy pořídím, zatím jsem jí jen několikrát prolistovala v knihkupectví, ale teď jsem se rozhodla!! Holky, jste prostě super!
Nejsympatičtější je použití prášku do pečiva, s tím droždím mě to většinou moc nebaví…:-)) Díky Bona
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten chlebík jsem včera objevila na netu- vypadá nádherně a kuchařku stále nevlastním, jen kolem ní chodím, odhalila jsi mě !:-) Hned v pondělí pro ni běžím
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
kdybys vlastnila naší Olivovou kuchařku, taky by ti tento receptík nemohl uniknout
Jestli miluješ olivy, tak by ti neměla uniknout ani TATO DOBROTA
935 příspěvků 25.1.09 03:43
A já pořád hledala nějaký dobrý recept na ciabattu s olivami a tohle jsem přehlédla ! Jak se to mohlo stát?:-) Jolanko dík, že jsi receptík zase, koukám, po dlouhé době vylovila
Už je uložen a čeká na realizaci 
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…moooc dobraaa..;)
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle milují moje děti. Jednu dělám s olivami, druhou bez…a na to máslíčko z pizzerie…
1075 příspěvků 19.2.04 23:57
Mooooc vyborne. Ja to dneska upekla a nema to chybu. Prisypala jsem jeste do testa lnene seminko, kmin, olivy jsem dala zelene a i tak to bylo super. Taky jsem si udelala fotku. Ale co je na tom to nej......., ze kdyz jsem ochutnala, tak jsem chutnala, chutnala, az jsem jeden kus sama snedla.
Je to mooooc dobre a vsem vrele doporucuji
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept jsem trochu upřesnila, takže výsledek bude stoprocentně italsky perfektní. Chcete ještě lepší mňamku? Přidejte do těsta třeba sušená rajčata.
1075 příspěvků 19.2.04 01:32
Ty mi preci nedas pokoj a strasis mne s timto receptem, ze ja ho asi zitra musim vyzkouset. Diky za recept
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji, děkuji, děkuji!!!
Už týden mám chuť upéct nějaké nové pečivo a Ciabattu mám moc ráda. Určitě vyzkouším a napíšu, jak se povedly. Mám ráda také se zelenými olivami.