Recept Chuťovka z hermelínu

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chuťovka z hermelínu

Postup

Celou hlavu česneku položíme na alobal, pokapeme trochou oleje, alobal dobře uzavřeme a česnek upečeme v 200°C troubě po 40-45min. Hermelíny rozkrojíme podélce, ale nedokrojíme. Posypeme uvnitř i zvenky provencalským kořením. Do zářezu vymačkáme stroužky upečeného česneku. Sýry poskládáme volně do čisté sklenice se vzduchotěsným uzávěrem, prokládáme je bobkovým listem, papričkou, cibulí a zeleným pepřem. Vše zalijeme olejem tak, aby byl sýr úplně ponořený. Skladujeme po několik dní pří pokojové teplotě někdy dnem nahoru, někdy dolů.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 16.06.03 vloženo
  • 15956x zobrazeno

Ingredience

  • 4-5 hrmelínů (nebo camembert)
  • olivový olej
  • provencalské koření koupené, nebo z Labužníka
  • 1 hlava česneku
  • 2-3 pálivé papričky, feferonky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 2-3 sluncem sušených rajčat na proužky nakrájených (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Selský chléb, nebo ¨burguňský Gougere¨ z Labužníka a víno, nebo pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chuťovka z hermelínu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chuťovka z hermelínu

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.

našla jsem podobný recept od šéfkuchaře „Malého Davida“ (pana Pulmana) z Pensionu Spálený mlýn (cca 25 km z centra Prahy):
Ingredience:
2 ks sýra Hermelínu, 2 dl olivového oleje, 30 g česneku (2 stroužky na 1 porci), provensálské koření, mleté chilli na špičku nože, 20 g sladké papriky
Postup přípravy:
Předem vychlazený hermelín nakrájíme podélně a příčně, takto připravené čtvrtky položíme plísňovou stranou na pracovní desku a posypeme směsí koření (osobně bych asi použila přímo kořeněný hermelín a doplnila jen zbývající koření). Skládáme na sebe do misky s rovným dnem (kořeněnou stranou nahoru) a jednotlivé vrstvy polijeme olivovým olejem. Nahoru dáme stroužky česneku, uzavřeme, necháme v chladné místnosti 72 hodin odležet.
Servírování:
Sýr rozložíme na talířek, doprostřed položíme dva stroužky naloženého česneku, 2 měsíčky čerstvého rajčete a snítku zelené petrželky. Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Nevím, zda tento šéfkuchař ještě v Jílovišti pracuje nebo tam tento studený předkrm ještě podávají, ale jeho název zní Kuňďaba… :-))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

číst Tvé recepty je potěšení, není za co děkovat.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi a Jenoféfo

Díky za informace a rady. Jsem zas o něco chytřejší…:-))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenoféfo...

děkuji Ti mockrát, za čtení mých receptů ;o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kari...

česnek se neloupe a doba na pečení není dlouhá. Jsem zatvrzelým zastáncem pečeného česneku, který chutná výborně a i Ti, co normálně mají potíže s česnekem, vesměs snáší tento. Česnek peču velice často a rozkrojený napůl a vymačkaný si mažeme ho na topínky, nebo z něj připravuji pomazánku, nebo ho přikládám k pečeným masům, zelenině atd.

Technicky by se rajčata mohla sušit za oknem, ale nejspíš by se na ně prášilo a trvalo by to dosti dlouho i když se původně rajčata sušila rozložená na slunci. V troubě se suší docele zdárně. Podobně suším i papriky.

Měj se moc pěkně!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.
Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Kari,

babi dala na Labužníka recept „Sluncem“ sušená rajčata - dej si to do vyhledávače, taky mne to láká to zkusit.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.

Babi, při pečení česneku má být česnek oloupaný? A není 3/4 hodiny na pečení malé hlavičky česneku příliš dlouho? A ještě jeden dotaz: mohu rajčata sušit za oknem? Jedla jsem v Itálii jenom sušená rajčata naložená v oleji a s bazalkou a ještě asi s něčím a bylo to hrozně moc dobré. Tenhle recept určitě vyzkouším..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz