Recept Chuťovka z hermelínu

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chuťovka z hermelínu

Postup

Celou hlavu česneku položíme na alobal, pokapeme trochou oleje, alobal dobře uzavřeme a česnek upečeme v 200°C troubě po 40-45min. Hermelíny rozkrojíme podélce, ale nedokrojíme. Posypeme uvnitř i zvenky provencalským kořením. Do zářezu vymačkáme stroužky upečeného česneku. Sýry poskládáme volně do čisté sklenice se vzduchotěsným uzávěrem, prokládáme je bobkovým listem, papričkou, cibulí a zeleným pepřem. Vše zalijeme olejem tak, aby byl sýr úplně ponořený. Skladujeme po několik dní pří pokojové teplotě někdy dnem nahoru, někdy dolů.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 16.06.03 vloženo
  • 15453x zobrazeno

Ingredience

  • 4-5 hrmelínů (nebo camembert)
  • olivový olej
  • provencalské koření koupené, nebo z Labužníka
  • 1 hlava česneku
  • 2-3 pálivé papričky, feferonky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 2-3 sluncem sušených rajčat na proužky nakrájených (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Selský chléb, nebo ¨burguňský Gougere¨ z Labužníka a víno, nebo pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chuťovka z hermelínu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.

našla jsem podobný recept od šéfkuchaře „Malého Davida“ (pana Pulmana) z Pensionu Spálený mlýn (cca 25 km z centra Prahy):
Ingredience:
2 ks sýra Hermelínu, 2 dl olivového oleje, 30 g česneku (2 stroužky na 1 porci), provensálské koření, mleté chilli na špičku nože, 20 g sladké papriky
Postup přípravy:
Předem vychlazený hermelín nakrájíme podélně a příčně, takto připravené čtvrtky položíme plísňovou stranou na pracovní desku a posypeme směsí koření (osobně bych asi použila přímo kořeněný hermelín a doplnila jen zbývající koření). Skládáme na sebe do misky s rovným dnem (kořeněnou stranou nahoru) a jednotlivé vrstvy polijeme olivovým olejem. Nahoru dáme stroužky česneku, uzavřeme, necháme v chladné místnosti 72 hodin odležet.
Servírování:
Sýr rozložíme na talířek, doprostřed položíme dva stroužky naloženého česneku, 2 měsíčky čerstvého rajčete a snítku zelené petrželky. Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Nevím, zda tento šéfkuchař ještě v Jílovišti pracuje nebo tam tento studený předkrm ještě podávají, ale jeho název zní Kuňďaba… :-))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

číst Tvé recepty je potěšení, není za co děkovat.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi a Jenoféfo

Díky za informace a rady. Jsem zas o něco chytřejší…:-))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jenoféfo...

děkuji Ti mockrát, za čtení mých receptů ;o)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kari...

česnek se neloupe a doba na pečení není dlouhá. Jsem zatvrzelým zastáncem pečeného česneku, který chutná výborně a i Ti, co normálně mají potíže s česnekem, vesměs snáší tento. Česnek peču velice často a rozkrojený napůl a vymačkaný si mažeme ho na topínky, nebo z něj připravuji pomazánku, nebo ho přikládám k pečeným masům, zelenině atd.

Technicky by se rajčata mohla sušit za oknem, ale nejspíš by se na ně prášilo a trvalo by to dosti dlouho i když se původně rajčata sušila rozložená na slunci. V troubě se suší docele zdárně. Podobně suším i papriky.

Měj se moc pěkně!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Kari,

babi dala na Labužníka recept „Sluncem“ sušená rajčata - dej si to do vyhledávače, taky mne to láká to zkusit.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chuťovka z hermelínu.

Babi, při pečení česneku má být česnek oloupaný? A není 3/4 hodiny na pečení malé hlavičky česneku příliš dlouho? A ještě jeden dotaz: mohu rajčata sušit za oknem? Jedla jsem v Itálii jenom sušená rajčata naložená v oleji a s bazalkou a ještě asi s něčím a bylo to hrozně moc dobré. Tenhle recept určitě vyzkouším..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz