Recept Chutný a levný tvarohový sýr

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chutný a levný tvarohový sýr

Postup

Tvaroh prosolíme, prokmínujeme a necháme 3 dny zklihovatět. Pak v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme papriku, tvaroh a mícháme, až se tvaroh rozpustí a zhoustne v kaši. Přidáme žloutky, promícháme a když sýr houstne, vlijeme do misky. Prochladlý krájíme a podáváme s chlebem, nebo jiným pečivem.

Recept je z kategorií: Jemné tvarohové pomazánky

Nahlásit recept

  • 16.05.05 vloženo
  • 94122x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g tvarohu
  • sůl
  • kmín
  • paprika
  • 200g másla
  • 2 žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 9.8.11 00:57

Chutné, lehké a vždy lze doladit jinak, babi díky :)
/bobeček si namaže každý sám/

Odkaz na uvaření

babi 29.11.10 16:48

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Chutný a levný tvarohový sýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutný a levný tvarohový sýr

2905
753 příspěvků 9.8.11 00:57

Chutné, lehké a vždy lze doladit jinak, babi díky :)
/bobeček si namaže každý sám/

di
2451 příspěvků 5.2.11 18:54

Labarunko: pokud budete chtít se sýrem a jeho výrobou experimetovat víc, doporučuju tenhle článek (včetně diskuse): http://www.cuketka.cz/?…

Labarunka
20 příspěvků 5.2.11 18:44

Cau Babi, zkusila jsem udelat tento syr, ale asi se nekde stala chyba, protoze nevypadal tak hladce jako na obrazku, byly v nem stale male hrudky tvarohu a taky se nedal krajet, jak pises v receptu, ale spis byl sypky.
Mam nekolik dotazu tedy : 1. jak vlastne ma vypadat zklihovately tvaroh a jaky druh tvarohu se pouziva? 2. kdyz pridame zloutky, tak promichame a pak odstavime a cekame az zhouste syr a pote ho nalejem do misky nebo ma syr zhoustnot na sporaku po pridani zloutku? Protoze mi na plotne po pridani zloutku nezhoustl a to jsem michala tak 10 minut.
Tak dekuju predem za odpovedi a rady. Rada bych syr jeste nekdy vyzkousela, protoze chut je moc zajimava. :wink:

babi
6360 příspěvků 2.12.10 21:13

Jani, davam take do lednice. Tak jako skoro vsechno prikryvam mikrotenovym filmem a to tak, ze jej lehce pritisknu primo na syr 8-)

vietor
2 příspěvky 2.12.10 06:42

Poznám ten recept už z čias mojich malých detí a musím povedať, že je veľmi dobrý a chutný. Zrobím ho znova, vďaka za pripomenutie. Vietor

2905
753 příspěvků 2.12.10 03:49

Hezký recept, už se mi rýsují různé chutě :) Někdo nechával sklovatět v chladné místnosti, já tu možnost nemám, stačí v lednici? klidně nechám den déle…

babi
6360 příspěvků 29.11.10 16:55

Lamy, jsem rada ze chutnalo :wink:

Lamy :D
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.10 09:03

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mnáámkáá :-D :-D :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz