Recept Chutney z paradajok

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Umyte paradajky a jablka (ocistene a olupane) pokrajame na male kocky, pridame pretlaceny cesnak a feferonku na uplne jemne takisto cibulu a trosku podlejeme vodou. Za obcasneho miesania dusime do makka asi 30 minut. Pridame cukor, sol, ocot a korenie a dusime este takych 20 minut. Horuce plnime do cistych vyparenych nahriatych flias, uzatvorime a obratime hore dnom. Nechame do vychladnutia. Uskladnujeme na tmavom a chladnom mieste. Kto chce este horuce moze sterilovat 10-12 min. pri 85-90 st. Vyborna k pecenym jedlam z maska. Dobru chut.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 30.06.07 vloženo
  • 7094x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg zelenych paradajok
  • 250 gr cibule
  • 250 gr jablk
  • 2 struciky cesnaku
  • feferonka
  • 200 gr pr. cukru ( davam trochu menej, zalezi od chuti)
  • 1 KL soli
  • 2 dl octu
  • 1 KL mlete cierne korenie
  • 1 KL mlete nove korenie
  • 1 KL mlety zazvor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutney z paradajok

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutney z paradajok

Lejusa
1 příspěvek 25.6.11 10:26

No, myslim si, ze zakladom kostna dren nebude. Len z tej logiky, ze povodny recept je z Indie, vegetarianskej krajiny. Tam nie to ze vacsina neje maso dodnes, mnohi odmietaju aj vajicka. Pochybujem, ze by ich narodnym jedlom bolo nieco, kam by isla kostna dren, alebo zakladom dezertov bola zelatina ;-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutney z paradajok-Muchacho

Fundovane odpovidam ze nevim. No a ze z kostniho morku to tiez neviem.Ja poznam chutney ako daco akoze „zeleninova marmelada“ sladko kysla. Naj chutney je podla mna z manga. Tot vsjo. Je mi to luto, mozno dakto vie viac.
Ale toto chutney je fajne. Stary recept domaci receptik…neviem ci pravy/nepravy ale chutnunky, aspon nam chuti a v pripade potreby a chute je po ruke. ;) Zdravim a krasnu, prijemnu pohodovu nedelu Muchacho :)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutney z paradajok-jolana

Oprav mi prosím, ale nějak pořád si myslím, že základ chutnej je v kostním morku. Věřím, že mi odpovíš jako vždy velice fundovaně. Dík a zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz