Recept Chutney z máty a rajčat

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do velikého hrnce dejte rajčata, mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni povařte asi 45 minut, nebo dokud směs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skořicovou kůru a bobkový list. Naběračkou přendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, přikryjte a po vychladnutí sklenice označte.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 19.03.07 vloženo
  • 4455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • Rajčatové chutney silně ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mělo bát uchováno v ledničce po dobu nejméně 4-6 týdnů.
  • 1 porce 125 g
  • 4 veliká nakrájená rajčata
  • 90¨g hnědého cukru
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička směsi koření
  • 2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 2 čerstvě nakrájené chilli papričky, červené nebo zelené
  • 60 ml vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutney z máty a rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz