Recept Chutney z máty a rajčat

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do velikého hrnce dejte rajčata, mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni povařte asi 45 minut, nebo dokud směs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skořicovou kůru a bobkový list. Naběračkou přendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, přikryjte a po vychladnutí sklenice označte.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 19.03.07 vloženo
  • 4095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • Rajčatové chutney silně ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mělo bát uchováno v ledničce po dobu nejméně 4-6 týdnů.
  • 1 porce 125 g
  • 4 veliká nakrájená rajčata
  • 90¨g hnědého cukru
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička směsi koření
  • 2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 2 čerstvě nakrájené chilli papričky, červené nebo zelené
  • 60 ml vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutney z máty a rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz