Recept Chutney z fíků a červené cibule Veg
zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Protože je právě sezóna a i v tržnici se prodávají fíky za pět korun, byla by škoda jich nevyužít. Chutney se dobře hodí ke studeným masovým nářezům, tvrdým výrazným sýrům nebo naopak k čertsvému kozímu sýru, k raclette a určitě vás napadne i něco dalšího dobrého. zdroj: časopis Cuisine et Vins de France
Postup
Fíky umyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme nadrobno. Všechno umístíme do rendlíku s chilli, nasekanou bazalkou, cukrem a octem. Zalijeme 2 dcl vody, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky na slabém plameni asi 20 minut. Často mícháme. Pokud je i po dvaceti minutách směs tekutá, zesílíme plamen a necháme odpařit. Horké chutney nalijeme do skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v ledničce (prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit).
Recept je z kategorií: Konzervace Speciality Zeleninové přílohy
- 07.10.12 vloženo
- 26393x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Ingredience
- 400 g fíků
- 1 velká červená cibule
- špetka chilli
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků bazalky (nebo podobné množství koriandru)
- 50 g hnědého cukru
- 30 g octa ze cidru (nebo dobrého vinného octa, na barvě nezáleží)
- sůl, pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku4.9.14 16:08
Výborné! Použila jsem ocet z červeného vína. Díky za recept .
16.6.14 15:21
Velmi jedlé. Dělala jsem přesně dle receptu, jen jsem použila zelené fíky. Výborné k masu, sýrům. Díky za recept.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Chutney z fíků a červené cibule
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Chutney z fíků a červené cibule
1454 příspěvků 8.9.14 22:59
Vo všetkých čatní, ktoré som doteraz skúšala, veľmi výrazne dominovala cibuľa, toto vyzerá nádejnejšie, najbližšie dva víkendy som mimo, ak budú na trhu figy aj neskôr, vyskúšam (prinajhoršom si obstarám z iných zdrojov)
395 příspěvků 5.9.14 11:48
Pavlínko, jsem ráda, že se povedlo. Taky se chystám na výrobu, jen ještě čekám, až fíky trochu zlevní. zébulon
395 příspěvků 16.6.14 21:15
Není proč se omlouvat, hlavně, že se povedlo a chutnalo (co je po fotce!)(navíc ta tvoje je pěkná). zébulon v. r.
Příspěvek upraven 16.06.14 v 21:47
Jejda, jak to, že se změnila původní fotka? Omlouvám se, Zébulon, to mě mrzí!
Mám ráda propojování receptů navzájem
pár strouhnutí pomerančové kúry a pár
kapek oliváče navrch to rozhodně nezkazí.
zjednodušené ve verzi horká hruška, ogrilované plátky bagety máznuté okořeněným čerstvým sýrem, hruška nahoru, plátek ogrilovaného krůtího prsa vedle a k tomu tohle chutney
Mile damy, jsem rada, ze se povedlo a ze chutnalo. Ja ho vcera servirovala k domaci pastice a ani na me nezbylo!
„prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit“ no já teda taky ne
to bych toho musela udělat
metrák
k čemukoli a kdykoli, k sýrům
v jakékoli podobě zejména.
21 příspěvků 12.10.12 15:24
Měli jsme čatní ke grilované vepřové panence. Manžel nemá moc rád cibuli, ale jenom se olizoval. Děkuji za recept.
Zebuli, prave mam doma bedynku fiku. Jinak kupuji St. Dalfour Royal Fig preserve, avsak Tvuj recept zni super. Casopis dobre znam. Pikantni fikovy chutney je vyborny take k ruznym terinam… Dekuji za pekny recept a ta fotka je vic jak vabiva!
Ty jsi dabel!!! Tak dobrou :- ). Jsem rada, ze chutnalo.
10 minut stačí. Dva plátky bagetky, dva plátky čerstvého ovčího sýra, navrch chutney
Jdu napapaná spinkat 
Hm, mám doma dva fíky a jednu červenou cibuli a to ostatní taky. Grr. Vstávám ve 4,20 hod. Ale jdu na to. Mlsná mě stejně honí, tak si aspoň užiju