Recept Chutney z fíků a červené cibule Veg

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chutney z fíků a červené cibule

Úvod

Protože je právě sezóna a i v tržnici se prodávají fíky za pět korun, byla by škoda jich nevyužít.
Chutney se dobře hodí ke studeným masovým nářezům, tvrdým výrazným sýrům nebo naopak k čertsvému kozímu sýru, k raclette a určitě vás napadne i něco dalšího dobrého.

zdroj: časopis Cuisine et Vins de France

Postup

Fíky umyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme nadrobno. Všechno umístíme do rendlíku s chilli, nasekanou bazalkou, cukrem a octem.

Zalijeme 2 dcl vody, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky na slabém plameni asi 20 minut. Často mícháme. Pokud je i po dvaceti minutách směs tekutá, zesílíme plamen a necháme odpařit.

Horké chutney nalijeme do skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v ledničce (prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit).

Recept je z kategorií: Konzervace Speciality Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.10.12 vloženo
  • 12267x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 400 g fíků
  • 1 velká červená cibule
  • špetka chilli
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lístků bazalky (nebo podobné množství koriandru)
  • 50 g hnědého cukru
  • 30 g octa ze cidru (nebo dobrého vinného octa, na barvě nezáleží)
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.09.14 16:08

Výborné! Použila jsem ocet z červeného vína. Díky za recept :).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Ala_V 16.06.14 15:21

Velmi jedlé. Dělala jsem přesně dle receptu, jen jsem použila zelené fíky. Výborné k masu, sýrům. Díky za recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 07.10.12 18:52

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Chutney z fíků a červené cibule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1409 příspěvků 08.09.14 22:59

Vo všetkých čatní, ktoré som doteraz skúšala, veľmi výrazne dominovala cibuľa, toto vyzerá nádejnejšie, najbližšie dva víkendy som mimo, ak budú na trhu figy aj neskôr, vyskúšam (prinajhoršom si obstarám z iných zdrojov)

 
hippolyta
390 příspěvků 05.09.14 11:48

Pavlínko, jsem ráda, že se povedlo. Taky se chystám na výrobu, jen ještě čekám, až fíky trochu zlevní. zébulon

 
hippolyta
390 příspěvků 16.06.14 21:15

Není proč se omlouvat, hlavně, že se povedlo a chutnalo (co je po fotce!)(navíc ta tvoje je pěkná). zébulon v. r.

Příspěvek upraven 16.06.14 v 21:47

 
Ala_V
98 příspěvků 16.06.14 15:31

Jejda, jak to, že se změnila původní fotka? Omlouvám se, Zébulon, to mě mrzí!

 
Eja
3701 příspěvků 21.10.12 00:54

Mám ráda propojování receptů navzájem
zjednodušené ve verzi horká hruška, ogrilované plátky bagety máznuté okořeněným čerstvým sýrem, hruška nahoru, plátek ogrilovaného krůtího prsa vedle a k tomu tohle chutney :mavam: pár strouhnutí pomerančové kúry a pár kapek oliváče navrch to rozhodně nezkazí.

 
zébulon  14.10.12 16:40

Mile damy, jsem rada, ze se povedlo a ze chutnalo. Ja ho vcera servirovala k domaci pastice a ani na me nezbylo!

 
Eja
3701 příspěvků 13.10.12 17:08

„prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit“ no já teda taky ne :mrgreen: to bych toho musela udělat metrák :mavam: k čemukoli a kdykoli, k sýrům v jakékoli podobě zejména.

 
Mlsala
21 příspěvků 12.10.12 15:24

Měli jsme čatní ke grilované vepřové panence. Manžel nemá moc rád cibuli, ale jenom se olizoval. Děkuji za recept.

 
babi
6360 příspěvků 07.10.12 23:51

Zebuli, prave mam doma bedynku fiku. Jinak kupuji St. Dalfour Royal Fig preserve, avsak Tvuj recept zni super. Casopis dobre znam. Pikantni fikovy chutney je vyborny take k ruznym terinam… Dekuji za pekny recept a ta fotka je vic jak vabiva!

 
zébulon  07.10.12 20:46

Ty jsi dabel!!! Tak dobrou :- ). Jsem rada, ze chutnalo.

 
Eja
3701 příspěvků 07.10.12 20:09

10 minut stačí. Dva plátky bagetky, dva plátky čerstvého ovčího sýra, navrch chutney :potlesk: Jdu napapaná spinkat :P

 
Eja
3701 příspěvků 07.10.12 19:44

Hm, mám doma dva fíky a jednu červenou cibuli a to ostatní taky. Grr. Vstávám ve 4,20 hod. Ale jdu na to. Mlsná mě stejně honí, tak si aspoň užiju :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní buřtový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz