Recept Chutnější Pučálka - Pálenec

(Hodnoceno 1x) babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutnější Pučálka - Pálenec

Postup

Hrách na několik hodin namočíme do teplé vody, pak jej zcedíme, rozprostřeme na plech a necháme 2 - 3 dny v teple naklíčit. Do pánve dáme husí, kachní nebo vepřové sádlo s malými škvarečky a naklíčený hrách na něm opražíme. Ochutíme rozmačkanými stroužky česneku, pepřem a solí. Podle chuti přimastíme.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 11.04.06 vloženo
  • 8413x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g neloupaného hrachu
  • husí, kachní nebo vepřové sádlo s malými škvarečky
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • černý pepř a sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.2.21 20:07

Výborné - nejlepší bývala pučálka na litinové pánvi na sporáku na dřevo… když ještě byla babička s námi…
Ale i tak je to pořád dobré - přihodila jsem si kousek Nivy.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Chutnější Pučálka - Pálenec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutnější Pučálka - Pálenec

Ou
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutnější Pučálka - Pálenec.

Pokud se někomu nechce klíčit hrách, koupí naklíčené mungo, čočku nebo cizrnu. Chutnají trošku jinak, než hrachová pučálka ale jsou skvělé.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz