Recept Chutné, zapečené houbové brambory

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chutné, zapečené houbové brambory

Úvod

:-) po zapečení se mi zdál povrch takový smutný, tmavý, protože 80g sýra nebylo ani znát. Tak jsem smíchala zbytek řeckého jogurtu s česnekem, přisolila, trošku papriky přidala, houby zalila ještě jednou a pokladla plátky příšovického sýra s dýňovými semínky a to celé zapékala…Danda

Postup

Rozehřát máslo na pánvi, přidat houby, česnek a smažit za stálého míchání asi 8min., nebo až jsou houby měkké a tekutina se vypařila. Osušit ja na kuchyňském ubrousku. V míse smíchat houbovou směs, smetanu, šalotky, tymián a sýr. Olejem vymazat nízkou zapékací misku (asi 1.75l/7 hrnků objemu). Obalit brambory v mouce, oprášit přebytek mouky. Poskládat brambory do misky, nalít na ně houbovou směs a posypat připravenou směsí na posypání. Péct v předem rozehřáté troubě na 180-190°C a péct asi 1 hodinu, až jsou brambory měkké a povrch křupavý. Podávat horké. Na posypání: Smíchat všechny ingredience dohromady.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 16.11.02 vloženo
  • 8287x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 400g hub, na plátky nakrájených
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 250ml 18% smetany
  • 2 zelené šalotky, posekané
  • 1 lžíce čerstvého , posekaného tymiánu (nebo 1/4 sušeného)
  • 20g nastrouhaného parmesánského sýru
  • 1 kg brambor, oloupaných a na tenko nakrájených
  • 75g mouky (asi)
  • Na posypání:
  • 60g nastrouhaného chutného sýru
  • 20g nastrouhaného parmesánského sýru
  • 2 lžíce posekané čerstvé pažitky (nebo 1/4 sušené)
  • 1 lžíce posekaného čerstvého tymiánu (nebo 1/4 sušeného)

Doporučená příloha

  • Dobrý salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutné, zapečené houbové brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutné, zapečené houbové brambory

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.9.10 02:33
Re: Chutné, zapečené houbové brambory.

Babi, houby nezmrazuji, protože co zmizí v útrobách mrazáku, je jak pohlcené černou dírou, mrazák mají kluci jen na zmrzlinu, protože ji konzumují celoročně a ve velkém :-), letos jsem trochu nasušila, pár skleniček zavařila na sladkokyselo, ale z čerstvých vařím moc ráda, teď se chystám na pečenáče a až budou čirůvky fialové, tak na matesy a určitě si vymyslím ještě něco jiného, protože se u nás schází banda lidí, anebo my jezdíme a jsem ráda, když můžu něčím zvláštním překvapit :-)

babi
6360 příspěvků 18.9.10 01:19
Re: Chutné, zapečené houbové brambory.

Dando, to vis mladi, maji lepsi oci, Zdenda se zajiste mel od koho ucit houby rozpoznavat ;) Na lese je neco uklidnujiciho v kazdou rocni dobu a take se ty rocni doby poznaji i podle zvuku, nebo ticha. Milovala jsem za rozbresku vybehnout do parku a za nim do lesa a vsemy vjemy tu vzacnou chvili plne prozit a nacerpat silu pro nastavajici den…
Dando, zmrazujes houby? Nebo jenom zavarujes a susis? Asi jak ktere…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.9.10 06:29
Re: Chutné, zapečené houbové brambory.

Babi, to já jsem záviděla Zdenkovi, když se stavil dnes odpoledne za mnou v práci a v tričku, protože jel z práce a jen na skok se stavil v lese, přinesl úlovek jednou takový, půlku jsem věnovala sousedovi, je mu už přes 80 let a do lesa nedojde. Zítra bude smetanová omáčka podle marmelády, něco zavařím, něco usuším a v úterý budu škemrat, že chci do lesa :-) Kdyby to šlo, tak jsem v lese každý den :-), a už se těším, až začnou čirůvky fialové a dvoubarevné a václavky a penízovky a … :-)

babi
6360 příspěvků 17.9.10 06:18
Re: Chutné, zapečené houbové brambory.

Dando, promin, poletovala jsem cely den a Labu jsem se tak moc nevenovala. Proto odpovidam az ted ;) jsem rada, zes to byla Ty co varila prvni, protoze jsi recept vylepsila a tak je vlastne Tvuj. A ty houby v pozadi, kdybych byla zavistiva osoba, tak bych Ti je zavidela, tedy tu prochazku lesem a nalezy… tam klouzek, tam janek, kozak a obrovsti pravaci, nadhera! Dik za vylepseni receptu ;)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.9.10 04:04
Re: Chutné, zapečené houbové brambory.

Vyjádřím se jako první :-) po zapečení se mi zdál povrch takový smutný, tmavý, protože 80g sýra nebylo ani znát. Tak jsem smíchala zbytek řeckého jogurtu s česnekem, přisolila, trošku papriky přidala, houby zalila ještě jednou a pokladla plátky příšovického sýra s dýňovými semínky a to celé zapékala, než jsme snědli zelňačku a bylo to moc dobré , babi, dík za recept :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz