Recept Chutné filé z ryby pečené na bramborách
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 200°C. Uvařit brambory ve vývaru, nebo vodě po 7-10min. do měkka. Slít brambory a uschovat tekutinu. Ochutit rybu. Rozdělit brambory na 1/2. Rozložit 1/2 tak, zby se přelínaly a vytvořily 4x tvar kytičky. Poskládat je na vymaštěný plech s okrajem. Ochutit brambory a na každou hromádku nastříhat trochu kopru. Uschovat něco kopru na omáčku a ozdobu. Povrch posypat 1/2 pórku. Nahoru položit kousek másla. Nahoru rpoložit rybu, posypat opět pórkem a zbytkem brambor. Pokapat olejem a péct nepřikryté po 15-20min. Na prudko vařit uschovanou tekutinu z brambor po 10min., nebo až se zredukuje o 2/3. Postupně dovnitř zamíchat smetanu a kopr. Vařit po 5min, až omáčka trochu zhoustne. Vyjmout rybu z trouby a ozdobit ji zbytkem kopru. Poskládat porce na nahřáté talíře a podávat je s omáčkou.
Recept je z kategorií: Ryby
- 25.04.03 vloženo
- 15946x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 velké brambory, na plátky nakrájené
- 600ml rybího vývaru, nebo vody
- 900g filé z tresky, nebo jiné pevné, bíle ryby, bez kůže a nakrájené na 4 porce
- 1 malá kytička kopru, uschovat nějaký na omáčku a ozdobu
- 1 pórek, nakrájený na 5cm špalíčky a ty rozkrojené na tenké proužky
- 4 lžíce másla (60g)
- olivový olej na pokapání
- sůl a pepř podle chuti
- Omáčka:
- 150ml 18% sladké smetany
- nastříhaný kopr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Chutné filé z ryby pečené na bramborách
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Chutné filé z ryby pečené na bramborách