Recept Chutné a voňavé vepřové řízky s houbami

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutné a voňavé vepřové řízky s houbami

Postup

Zalít houby horkou vodou a nechat je stát. Potřít plátky masa octem a osolit a opepřit je. V malém kastrolu uvařit stroužky česneku po 10min. Slít je a dát stranou. Rozehřít máslo na pánvi a na prudkém ohni osmažit maso po obou stranách do hněda. Přilít Marsala víno, přidat rozmarýn, hřiby, 4 lžíce vody z namočených hub, česnek, jalovec a zbytek octa. Dusit vše na mírném ohni po 3min., až je maso měkké. Dochutit solí a pepřem a podávat horké na nudlích obložených zeleninou

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 29.07.03 vloženo
  • 6942x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 25g sušených hřibů, nebo jiných lesních hub
  • 4 řízky z kýty na tenké plátky naklepané
  • 2 lžičky balsamického octa
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce Marsala vína, nebo nějakého dezertního
  • několik snítek rozmarýnu
  • 10 bobulek jalovce, rozdrcené
  • sůl a pepř
  • nudle a zelenina na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutné a voňavé vepřové řízky s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz