Recept Chutné a jemné telecí vhodné i pro děti Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozpáleném másle usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme kousek citronové kůry vcelku, zalijeme zeleninovou polévkou z kostí, nebo horkou vodou a 3 min. povaříme. Telecí maso odblaníme a vložíme na chvíli do vařící vody, aby zbělelo. Potom maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a vložíme na zeleninu. Zvolna dusíme. Ve větším kastrole připravíme světlou zásmažku a zředíme ji šťávou z masa. Povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme zvlášť na másle podušené na tenké plátky nakrájené hříbky, citronovou šťávu z 1/2 citronu, muškátový květ, posekanou petrželku, maso a vše malou chvíli povaříme. Dochutíme solí a citronovou šťávou, je-li zapotřebí. Před podáváním zamícháme do omáčky žloutek a už nevaříme. Na mísu vložíme telecí maso a obložíme ho na růžičky rozebraným, předem uvařeným květákem, který jsme pokapali máslem a posypali sýrem.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 13.11.04 vloženo
  • 9384x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg masa z hrudí, plece nebo z masa krku (tzv. karbanátek)
  • 40 g másla
  • 120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev petržel)
  • 1/2 malé cibule na jemno posekané
  • citron
  • sůl podle chuti
  • 50 g másla x 50 g mouky na zásmažku
  • 10 g másla na dušení hřibů
  • 2 menší hříbky (nebo uměrně sušených, předem namočených)
  • 1 malý květák
  • Parmezánský sýr na posypání květáku (nemusí být)
  • 1 lžíce rozpuštěného másla na pokapání květáku (nemusí být)
  • zelená petrželka
  • na špičku nože muškátového květu
  • 1 žloutek

Doporučená příloha

  • Houskové knedlíčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutné a jemné telecí vhodné i pro děti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz