Recept Chutná pečeně s třešňovou glazůrou

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 170°C. V malém kastrolku smíchat zavařeninu, ocet, sirup, sůl, skořici, oříšek a hřebíčky. Zamíchat a přivéct do varu. Vařit po 2min. a přidat mandle. Sejmout s ohně. Osolit a opepřit maso na všech stranách a položit ho tučnou stranou nahoru do mělkého pekáče. Potřít maso třešňovou glazůrou a péct ho po 1 hodinu, nebo až zhnědne. Často pečeni potírat a vrátit ji do trouby na dalších 20min. Celková doba pečení je asi 1 hodinu a 20min. Vyjmout pečeni z trouby a nechat ji stát přikrytou alobalem po 10min. před porcováním a podáváním.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 08.06.03 vloženo
  • 3659x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1.4 kg vepřového masa bez kosti vhodného na pečeni
  • 350ml třešňové zavařeniny
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • 2 lžíce lehkého kukuřičného sirupu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pomleté skořice
  • 1/4 lžičky pomletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky pomletých hřebíčků
  • 3 lžíce mandlových lupínků na sucho opražených
  • 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře na maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutná pečeně s třešňovou glazůrou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz