Recept Chutná panenka z Číny

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutná panenka z Číny

Postup

Nakrájet panenku na tenké plátky. Oloupat jablko a nakrájet ho na 4 plátky (nechávám slupku, jadlko drží lépe pohromadě). Rozehřát Wok kotlík, nebo hlubokou pánev a přidat polovinu másla. Do horkého másla vložit jablko s kořením a posypat vše cukrem. Opatrně osmažit asi 2-3 min. a dávat pozor, aby se jablko nerozvařilo. Vyjmout jablko a dát stanou. Ubrouskem vytřít Wok, nebo pánev a znovu jej rozehřát. Přidat zbytek másla a až se rozebřeje, tak přidat maso a cibuli. Smažit po 2-3min., nebo až cibule začíná měknout. Zamíchat dovnitř jablečné brandy a nachat ho zredukovat na polovinu. Přidat smetanu, dusit po 1min. a nakones zamíchat dovnitř petrželku. Sundat s ohně a vrátit jablko do pánve, jenom aby se prohřálo. Podávat ozdobené petrželkou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 10.04.03 vloženo
  • 16679x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 460g vepřové panenky
  • 1 nakyslé, pevné jablko, jako je Granny Smith
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce jemného, krystalového cukru
  • 1 malá cibule, na drobno nakrájená
  • brandy z jablek
  • 1 lžíce celozrnné hořtice
  • 2/3 hrnku 35% sladké smetany
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr, nebo kudrnka na ozdobu

Doporučená příloha

  • Těstoviny z Orientu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutná panenka z Číny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutná panenka z Číny

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo...

těžko můžu někoho poučovat! Ale jak Ty sám víš, tak brandy z jablek je Calvados. Celozrnná hořčice je na hrubo mletá hořčice a obsahuje celá hořčičná semínka. Používám vesměs francouzkou dijonskou značky Maille¨, kterou nazývají starodávnou, nebo ¨Grey Poupon¨. Celozrnné hořčice jsou jemnější s kyselou chutí . Připravují se z hnědých, nebo černých hořčičných semínek s přidáním bílého vína, octa, nezkvašené hroznové šťávy a ochucením. Oproti Kremžské hořčice mají podstatně víc semínek a nejsou tak sladké (posuzuji podle německé Kremžské, protože českou nemám). Vím, že se už o celozrnné hořčici diskutovalo na Labužníku a že je k dostání v ČR. Myslím si však, že v tomto receptě by se dala použít i Kremžská hořčice. Měj se hezky,

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, dva dotazy...

prosím Tě, pouč mě v těchto dvou věcech:
1. brandy z jablek = calvados ?
2. celozrná hořčice = hořčičné semínko nebo něco jako Kremžská hořčice ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz