Recept Chunanský hejk

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chunanský hejk

Postup

Ryby nechte rozmrazit, vymačkejte z nich vodu, ostřihejte ploutve a rozkrájejte je napříč na menší kousky, na půlky a na čtvrtky. Porce omočte v bílku (to proto, aby tuk při smažení nevystřikoval) a smažte je v kastrolu nebo v pekáči na větším množství horkého oleje. Porce by měly být v oleji zpola ponořené. Smažte zvolna na mírném ohni asi 20 minut. Ke konci smažení si připravte omáčku: V pánvi ohřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte nať nakrájenou na kolečka, všechno koření a sběračku vody. Omáčku krátce povařte a ke konci varu přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Do hotové omáčky vložte osmaženou a okapanou rybu, obsah pánve protřepte a hned podávejte. Je to levné a chutné jídlo. Doplněné chlebem se hodí k večeři.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 26.11.05 vloženo
  • 26709x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g hejka (mořská štika)
  • 1-2 bílky
  • olej na smažení
  • Omáčka:
  • nať ze dvou cibulek nebo z pórku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička Vegety
  • špetka pálivé papriky
  • 5-6 lžic sojové omáčky
  • asi sběračka vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 13:11

Podle receptu, perfektní :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.19 22:11

Ze surovin na omáčku byla marináda a hejk pečený na grilu. Dobré to bylo :-)

Diskuse k receptu Chunanský hejk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chunanský hejk

anickav
2904 příspěvků 9.6.09 00:31
Re: Chunanský hejk,alis,

To by si sa čudovala, ako u nás v rodine berieme chunany striktne!:-)) Ďakujem za rady!

Alis
2617 příspěvků 8.6.09 06:02
Re: Chunanský hejk, Aničko...

já bílky určitě šlehám, ale jen trochu, jen vidličkou, trochu je nadlehčím.
Co se týče hejka, kůži nechávám, ale předtím pečlivě (opravdu pečlivě) nožem odrhnu všechny šupiny, omyji pod vodou a osuším.
A ještě pár poznámek:

  • nejíme to s chlebem, ale s thajskou rýží
  • místo vegety používám špetku wei-su
  • někdy přidám trochu cukru, medu nebo karamelu
    A vůbec - fantazii se meze nekladou, aspoň u nás v rodině chunany nebereme zase až tak striktě doslova :-)))
anickav
2904 příspěvků 8.6.09 04:26
Re: Chunanský hejk

Môžem sa spýtať autora, alebo kto toto robievate - bielka našľahať? A rybu smažiť a konzumovať aj s kožou? Ďakujem!

Alis
2617 příspěvků 6.6.09 18:38
Re: Chunanský hejk

moc dobré… dělávám již dlouhá léta. U receptu v kuchařce, ze které tento recept pochází, mám poznámku: sójové omáčky méně, je to pak příliš slané, trochu více vody nebo nenechat vyvařit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz