Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Položit krajíčky chleba na velký talíř, nebo plech s okrajem. Našlehat dohromady mléko, sůl, vejce a cukr a nalít směs na chleby. Nechat chleby nasát tekutinu. Otočit je a nechat nasáknout druhou stranu. Potom je obalit ve strouhance a osmažit je na másle. Nakonec je posypat skořicí s cukrem. Připravit omáčku. Našlehat žloutky s cukrem do hladka. Postavit nad lehce bublající horkou vodu a přilít vino. Vše šlehat nad parou do husta a krémova. Omáčku nalít na talířky, na ni položit krajíčky chleba a ihnad podávat. TIP: Talířky se mohou ozdobit čerstvým malým ovocem i ovocem zavařeným.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chudý rytíř
43 příspěvků 4.2.10 03:50
U nás se dělalo něco podbného, ale vždy z rohlíků, pokud byly již trochu natvrdlé. Ale babička je dělala vždy v těstíčku, jako přílohu ke špenátu.
mám velkou radost z Tvého ohodnocení receptů, které přidávám na Labužníka, ale kdyby Labužník nebyl to co je, tak tady již dlouhou domu nejsem ;o)
Pěkný večer Ti přeje,
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi dekuji, asi to bylo neco takoveho. Ja jsem si toho nevsimla, divam se obycejne na ty posledni recepty, uvidela chudeho rytire a zacala vzpominat na mladi
. Zaroven bych ti chtela touto cestou podekovat
za recepty, ktere nam sem davas. A nektere opravdu jak se rika, po lopate,
vysvetlis.
Ja jsem je sice jeste vsechny nevyzkousela,a urcite nevyzkousim, protoze bych musela jenom varit, varit, varit… ale mam jich moc v oblibenych. A kdyz nevim co varit, nebo jak to uvarit, tak se prijdu podivat na labuznika. Jeste jednou diky!!
myslíš todlencto TADY ?
Pěkný den!
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Maminka nam delavala chude rytire (arme Ritter) tak, ze rozkrojila rohliky nebo zemle, naplnila merunkami a obalila jako rizek a potom usmazila. Ale jak to delala, aby to drzelo pohromade , na to uz si nevzpominam
. Ale bylo to vyborne - na to si vzpominam:)
je to chudý rytíř, ale v bohatém hávu/omáčce . Také Španělé mají plno receptů na zaschlý chléb s názvem ¨Migas¨. Děkuji Ti za přečtení receptu a jestli vyzkoušíš, dáš vědět jak chutnalo?
Pěkný den!
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy, babi, ta fotka recept nádherně doplňuje! No, já to snad vyzkouším!