Recept Chudákova husa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chudákova husa

Úvod

Zapečená játra v bramborách

Postup

Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli až sesklovatí, na ni vložíme játra a prudce osmahneme, osolíme, opepříme a odstavíme. Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme, a nakrájíme na plátky nebo kostky. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalejeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.

Nahlásit recept

  • 27.01.16 vloženo
  • 2204x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg drůbežích jater
  • 2 ks cibule
  • 1/2 L vývaru
  • 1 kg brambor
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 05.02.16 15:45

Dělala jsem z poloviční dávky pro dva, je to výborné a syté :)
Vývar nebyl po ruce, tak jsem dala jen vodu, ve které jsem povařila špetku kmínu a libečku…
Během pečení to vážně voní jako ten pták zmíněný v názvu :D
Ale opravdu jsme si pochutnali, je to nenáročné a přitom opravdu dobré…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Chudákova husa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz