Recept Chudákova husa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chudákova husa

Úvod

Zapečená játra v bramborách

Postup

Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli až sesklovatí, na ni vložíme játra a prudce osmahneme, osolíme, opepříme a odstavíme.
Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme, a nakrájíme na plátky nebo kostky. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalejeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.01.16 vloženo
  • 1765x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg drůbežích jater
  • 2 ks cibule
  • 1/2 L vývaru
  • 1 kg brambor
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 05.02.16 15:45

Dělala jsem z poloviční dávky pro dva, je to výborné a syté :)
Vývar nebyl po ruce, tak jsem dala jen vodu, ve které jsem povařila špetku kmínu a libečku…
Během pečení to vážně voní jako ten pták zmíněný v názvu :D
Ale opravdu jsme si pochutnali, je to nenáročné a přitom opravdu dobré…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Chudákova husa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz