Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepuska Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnuté kyselé zelí a podusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájené oloupané jablko, ochutíme kuličkami jalovce, přilijeme bílé víno, hovězí vývar a dusíme asi 2 hodiny. Po první hodině přidáme maso a klobásy a přilijeme pálenku. Před podáváním osolíme a přidáme ohřáté libové párky. Podáváme s vařenými brambory, ale s měkkým chlebem je to taky bez chyby. Ideální na silvestrovský a novoroční oběd !!!
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
brambor, chléb, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chroucroute
150 příspěvků 25.1.09 03:43
z toho názvu by som hľadala v jedle krápniky, ale tie by asi nechutili, že?
aha, tak to bude ako tá krapustnica…
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Možno tam „r“ patrí, pretože je to jedlo predsa len iné, ako tie už tu uvedené, ale bez „r“. Pripadá mi to ako obdoba slovenskej kapustnice, hoci u nás sa pálenka neleje do kapustnice, ale jednoduchšie si ňou rovno „oblejeme hubu“.
V tom názvu mi jedno „r“ přebejvá, a myslím si, že takový recept už tady je minimálně jednou.