Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Chřest oloupeme. Odkrojíme hlavičky a odděleně je povaříme asi 10 min. v osolené vodě. Výhonky nakrájíme na kousky, uvaříme doměkka v osolené vodě. Výhonky scedíme a rozmixujeme. Smícháme s tvarohem, škrobem, moukou a žloutky. Osolíme, opepříme a dáme vychladnout. 2. Z těsta vyválíme tenký plát, přeneseme jej na utěrku a posypeme strouhankou. Naneseme nádivku tak, aby 1/3 plátu zůstala volná. Na povrch rozdělíme okapané chřestové hlavičky a opatrně závin jednou stočíme. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a zavineme. 3. Závin položíme na plech, znovu potřeme máslem a pečeme zhruba 60 min, v troubě předehřáté na 180 °C. Podáváme s holandskou omáčku.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chřestový závin s holandskou omáčkou