Recept Chřestový závin s holandskou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Postup

1. Chřest oloupeme. Odkrojíme hlavičky a oddě­leně je povaříme asi 10 min. v osolené vodě. Výhonky nakrájíme na kousky, uvaříme doměkka v osolené vodě. Výhonky scedíme a rozmixujeme. Smícháme s tvarohem, škrobem, moukou a žlout­ky. Osolíme, opepříme a dáme vychladnout. 2. Z těsta vyválíme tenký plát, přeneseme jej na utěrku a posypeme strouhankou. Naneseme ná­divku tak, aby 1/3 plátu zůstala volná. Na povrch rozdělíme okapané chřestové hlavičky a opatrně závin jednou stočíme. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a zavineme. 3. Závin položíme na plech, znovu potřeme más­lem a pečeme zhruba 60 min, v troubě předehřáté na 180 °C. Podáváme s holandskou omáčku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.02.02 vloženo
  • 4970x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g zeleného chřestu
  • 400 g bílého chřestu
  • 100 g tučného tvarohu
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • 1 balíček zmrazeného listového těsta
  • 4 lžíce strouhanky
  • 30 g másla
  • 250 ml holandské omáčky
  • zelené bylinky na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřestový závin s holandskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz