Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Chřest oloupeme. Konce odřízneme, vložíme je do 500 ml mírně osolené vody a vaříme 20 min. Scedíme, vývar z chřestu zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky velikostí sousta a v chřestovém vývaru povaříme 8 min. 2. Polovinu chřestu vyjmeme, zbytek ještě dál vaříme 8 min., poté rozmixujeme. 3. Do polévky vmícháme smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme muškátovým oříškem. Přidáme krevetky a chřest a v polévce ohřejeme. Poté vmícháme žloutky rozšlehané v 1 lžíci polévky. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme pažitkou a ihned podáváme. Tip: K výborné polévce jistě zachutná čerstvá bageta.
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chřestový krém s krevetami