Recept Chřestová polévka se žampiony a kuřecími prsíčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Sytá polévka vhodná i jako hlavní chod. Jako hlavní chod podáváme s celozrnným pečivem.

Postup

1. Chřest a žampiony scedíme (pokud máme čerstvé žampiony, tak je uvaříme do měkka). Žampiony a chřest nakrájíme na větší kousky.
2. Do hrnce vlijeme vodu a rozpustíme v ní 2 kostky Natur kuřecího bujonu bez přidané soli (lze použít i domácí kuřecí vývar). Přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na kousky a uvaříme je doměkka.
3. Přidáme chřest a žampiony. Vše necháme krátce přejít varem.
4. Vlijeme rozšlehaná vejce, dobře v polévce rozmícháme a krátce povaříme.
5. Polévku dosolíme.

K dozdobení je možné použít čerstvou petrželovou nať.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.13 vloženo
  • 1207x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 30 g žampionů čerstvých či plechovka konzervovaných
  • konzerva chřestu
  • 2 kuřecí prsa
  • 900 ml kuřecího vývaru z kostky či domácího vývaru
  • 2 vejce
  • sůl

Doporučená příloha

  • celozrnné pečevo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřestová polévka se žampiony a kuřecími prsíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz