Recept Chřest se sýrovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřest se sýrovou omáčkou

Postup

Oloupeme či oškrabeme bílý chřest, odřízneme dřevnaté konce, rozpůlíme a dáme vařit na 15 min. do osolené vody. Slijeme vodu, kdy tuto můžeme použít jako základ zeleninové polévky. Chřest mírně nasolíme, poprášíme podravkou a obalíme v popepřených plátcích anglické slaniny. Pak položíme chřest na el. grill (nejprve položte starnou, kde je spoj na anglické, nebude se pak rozbalovat) a opečte ze všech stran. Během grilovaní si připravíme omáčku. Nastrouháme najemno nivu, přidáme prolisovaný česnek, bazalku, petrželku, olivový olej, tavený sýr. Prošleháme, až se vše spojí. Na talíř dáme teplý chřest, omáčku a dáme na chvilku do mikrovlné trouby, aby se omáčka rozpustila. A pak již…dobrou chuť

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.02.12 vloženo
  • 6847x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 150 g anglické slaniny
  • podravka
  • pepř
  • sůl
  • 4 stroužky česnek
  • čerstvá bazalka
  • petrželová nať
  • 130 ml panenského olivového oleje
  • 100 g niva
  • 2 obdelníky taveného sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřest se sýrovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Anitta
521 příspěvků 28.02.12 22:30

Eja, na soy sauce neni nic spatnyho, (vyberu organickou s mensim obsahem soli) a kecup? Tak opet koukam, co obsahuje, ne? A nebo si uvarim svuj. Ja mam kecup rada.
A chrest, to s tebou souhlasim, ja si ho tedy muzu koupit kdykoliv, nejradeji mam peceny v troube s dalsi zeleninou, vareny ve vode moc nemusim a polity omackami take ne. Nedavno jsem ochutnala i pyre a malem jsem „ochutnala“ uplne vsecko :D Holt chute jsou ruzne ;)

 
Eja
3788 příspěvků 28.02.12 22:03

Anitta - na soya souce někdy nic, na kečupu kromě vlčího hladu a párku skoro všechno.
Otázka která se na Labu řešila už vícekrát - chuťově velmi specifická surovina , v tomto případě chřest, navíc v dobré kondici dostupná několik týdnů v roce, Podravku ani Nivu ani nic podobného nepotřebuje. Nechme naše chuťové buňky těch pár týdnů vnímat chuť toho podstatného…třeba mladou karotku jen se špetkou cukru a citronové šťávy podušenou na trošce másla.. to není je chřest. Terezka mne možná smaže…

 
Anitta
521 příspěvků 27.02.12 20:19

Eja, co je spatnyho na kecupu a soy sauce? :?:

 
Anitta
521 příspěvků 27.02.12 20:17

.....nekdy staci cist ;)

 
karaim
12 příspěvků 27.02.12 09:47

anka22:zkuste a uvidíte…Připadá Vám na fotce, že by to byla vegeta se slaninou???
Opět opakuji-nikoho nenutím. Každopádně bych nejdřive zkusil a pak něco hodnotil.

 
jaga13
399 příspěvků 27.02.12 06:57
Chřest

je moje zelenina nej…a rovněž se přikláním k co nejjednodušší úpravě, třeba autor Spiser má zde na stránkách velmi jednoduché a velmi rafinované recepty :potlesk:

 
anka22
95 příspěvků 27.02.12 01:31

15 minut vařit, pak grilovat a pak ještě vlnit? Opravdu? Chřest? A není to potom už jenom vegeta se slaninou?

 
karaim
12 příspěvků 26.02.12 21:21

Já Vás přece nenutím. Klidně si to dejte, jak to máte ráda Vy. My to rádi takhle…

 
Eja
3788 příspěvků 26.02.12 21:09

Dnes jsem zrovna myslela na to, že duben bude za chvíli a bude CHŘEST. Já sice o něco radši zelený, ale bílý být taky může. Jedna z mála věcí kdy jsem ochotna si pro kvalitu ušoupat podrážky ( předloni jsem koupila skvělý ivančický dovezený z Rakouska :mrgreen: :nevim: ).
Ale - nivu a taveňák? a hlavně - podravka ?? na chřest ????? :cert: :think: není to škoda ? když budu chtít být hodně protivná - už mi tam fakt chybí jen kečup nebo sojovka…
Proč nenechat vyniknout chuť základní suroviny ? Speciálně u chřestu bych se držela ani ne Take5, spíš Take3 či 4. Chřest + sůl + oliváč/máslo, volitelně hoblinky parmezánu, když už 5 tak vajíčko naměkko rozpůlené, vyteklý žloutek na chřestu. Nepočítám cukr + citronová šťáva do vody na KRÁTKÉ povaření.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz