Recept Chřest se strouhankou a máslem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřest se strouhankou a máslem

Úvod

Velmi jednoduchá a jemná úprava této jarní zeleniny.

Postup

Oloupaný chřest, zbavený příp. dřevnatých částí uvařit ve vývaru - cca 30 minut. V mezičase nasucho opražit požadované množství strouhanky. V jiném kastrůlku roztavit máslo.

Na nahřáté talíře rozdělit chřest, posypat ho strouhankou a polít horkým máslem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy Zeleninová jídla Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.05.12 vloženo
  • 11033x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • chřest
  • kuřecí vývar nebo bujon
  • strouhanka
  • máslo

Doporučená příloha

  • nové brambory a čerstvá zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 16.06.16 09:17

Za tuhle fotku jsem sklidila náramný posměch, tak to berte jen jako připomínku úžasně jednoduché a přitom lahodné úpravy zeleniny … a nemusí to být jen chřest

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 02.06.12 00:35

Jednoduché, rychlé, překvapí lahodnou chutí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 26.05.12 11:05

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Chřest se strouhankou a máslem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 02.06.12 00:31

Praženou strouhanku používám i na obalování.
Smaženina jen získá na chuti a nepije tolik tuku.
Lépe se skladuje a nežlukne :mavam:

 
2905
753 příspěvků 02.06.12 00:23

Až na čas vaření chřestu, stačilo 7 minut, jsem recept dodržela.
Byl křupavý, nedřevnatý, letos zatím nejkvalitnější.
Brambory pečené, ty my rádi /docela fuška vybírat maličké/
Máslo klasické + s paprikou, zbylé z potírání brambor.
Ač se tak strouhanka netváří, skvěle ladí s chřestem, děkuji za inspiraci :palec:

 
2905
753 příspěvků 02.06.12 00:07

Bude, teda jestli ještě seženu. A ne jako příloha ;)
Také solím, ale když někomu chutná bez, ať si dá.
Možná čerstvě utržený nepotřebuje nic, nevím, neposoudím, neznám nikoho, kdo by pěstoval a dal ochutnat. Co nabízí obchody potřebuje doladit.
Přisná dieta č.10 nesolí, neumím si představit :zed: :mavam:

 
M.Suskova
206 příspěvků 29.05.12 02:05

Ještě jsem zapoměla dodat.Strouhanku pražím nasucho bez jakéhokoliv tuku a ve velkém.Co se nesní, nasypu do šroubovací skleničky a uchovávám v chladu,pak je příprava o to jednodušší.Přeji dobrou chuť při ochutnávce růžičkové kapusty.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.05.12 21:43
Broklici taky tak,

ostatně s květákem jsou blízcí příbuzní. :hug:
Růžičkovou kapustu musím vyzkoušet. Hlavně proto, že z důvodů mně neznámých v Idahu hlávková kapusta prostě není k mání. Naposled jsem ji viděl v krámě - už ani nepamatuju, za mlada. :roll:

 
M.Suskova
206 příspěvků 28.05.12 11:07

Takto si vařím nejen květák ale i růžičkovou kapustu,fazolky a brokolici.Jen máslo a opraženou strouhanku.Zeleninu uvařím v dosti slané vodě protože se mi zdá že ta sůl rozvine různé chutě zeleniny.

 
goro
82 příspěvků 27.05.12 11:49

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
parles
302 příspěvků 27.05.12 00:28

Drobku,
přesně jak píšeš, taky jsem k tomu přišel přes ten květák! :mavam:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.05.12 21:58
Tak teda nevím,

prohlíd jsem pro jistotu všechny chřesty a nenašel. Možná by nebylo od věci napsat kde to už těch šest let je. Link by byl fajn, celé jméno by stačilo aby se to dalo najít.

 
goro
82 příspěvků 26.05.12 21:31
for admin

Ale pane feldvébl, vy si taky ničeho nevšímáte…(Otto Katz). Je to tady už šest let.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.05.12 19:29
Jano,

takhle děláme květák, na chřest jsme to adaptovali. Tady jako prémii přidávám můj recept na chřest s ořechy, děláme ho jako přílohu ke grilovaným masům. Totéž jde i s fazolovými lusky. :mavam:
Se solí - inu nevím, sůl a pepř je základní „koření“, i když k chřestu ten pepř nedávám. Sůl ano, ostatně jedno z mých pravidel při vaření je - když tomu něco chybí a nevíš co to je, tak to osol. Ale opatrně, přidat se dá, vyndat to nejde. :lol:

 
2905
753 příspěvků 26.05.12 18:55

Drobku,

přesně jsi vystihl, ne každému omáčka vyhovuje s chřestem.
Strouhanku vyzkoušenou nemám, už se těším.
Nejsme ojedinělí, ptám se, hlavně v obchodě těch, co kupují chřest. Častá odpověď - „žádná omáčka, jen máslo“ ;)
Jsou i tací, co ani nesolí, prý kvůli chuti :mavam:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.05.12 18:12
Jano,

to je přesně náš případ, omáčky nám nějak „zabíjí“ to přirozenou chuť chřestu. :roll:
To je samozřejmě osobní názor, Francouzi nedají na jejich způsob dopustit, já dám :lol:

 
2905
753 příspěvků 26.05.12 18:07

Vyzkouším, vypadá moc hezky.
Minulý byl s omáčkou, nějak mi k němu nepasovala, lépe seděla k zelenině :mavam:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.05.12 15:02
Ano,

:mavam: strašná dobrota. Takhle máme chřest nejradši, žádný sýr, prostě nechat chřestu přirozenou chuť. :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz