Recept Chřest s teplým bramborovým salátem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chřest s teplým bramborovým salátem

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vaříme je asi 15 min. v osolené vodě. Šunku na­krájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Šunku opeče­me na pánvi dokřupava a podlijeme octem. 2. Přidáme cibuli a dusíme další 1 min. Vmícháme olej a zrnka pepře. Zálivku osolíme, opepříme, přisladí­me a necháme trochu vychladnout. 3. Brambory scedíme a promícháme se zálivkou. Chřest omyjeme, oloupe­me a odstraníme zdřevnatělé konce. Vaříme v osolené vodě 15 - 20 min., poté jej scedíme a necháme okapat. Rozdělíme na talíře s listovým salá­tem a bramborovým salátem a posy­peme pažitkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 02.06.04 vloženo
  • 3592x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 200 kcal, 9 g bílkovin, 13 g tuků, 14 g sacharidů
  • 2 brambory
  • sůl
  • 50 g syrové šunky
  • 1 cibule
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky naložených zrnek zeleného pepře
  • pepř
  • špetka cukru
  • 1 kg chřestu
  • 4 lžíce pokrájené pažitky
  • listový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřest s teplým bramborovým salátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz