Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolku dejte pomerancovou stávu a nastrouhanou kuru (jen to zluté) z kousku pomerance. Zahrejte k bodu varu, stáhnete z tepla a do kastrolku zaslehejte studené máslo - omácka se nesmí srazit. Omácku osolte. Zdrevnatelé konce chrestu odlomte, chrest dejte do kastrolu s lehce osolenou vodou nasikmo tak, aby hlavicky chrestu nelezely ve vode. Varte 6-8 minut a chrest nechte odkapat. Rozlozte jej na dva talíre, lehce jej osolte a prelejte jej omáckou. Podávejte jako predkrm. Tip: Pokud je omácka prílis hustá, zredte ji trochou vody z varení chrestu. Chrest se na talírích dá posypat nakrájeným kerblíkem, koprem nebo petrzelkou - podle chuti.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Rezy z peceného lístkového testa nebo plátky bagety.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chřest s máslovou pomerančovou omáčkou