Recept Chřest s máslovou pomerančovou omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřest s máslovou pomerančovou omáčkou

Postup

Do kastrolku dejte pomerancovou stávu a nastrouhanou kuru (jen to zluté) z kousku pomerance. Zahrejte k bodu varu, stáhnete z tepla a do kastrolku zaslehejte studené máslo - omácka se nesmí srazit. Omácku osolte.
Zdrevnatelé konce chrestu odlomte, chrest dejte do kastrolu s lehce osolenou vodou nasikmo tak, aby hlavicky chrestu nelezely ve vode. Varte 6-8 minut a chrest nechte odkapat.
Rozlozte jej na dva talíre, lehce jej osolte a prelejte jej omáckou. Podávejte jako predkrm.

Tip: Pokud je omácka prílis hustá, zredte ji trochou vody z varení chrestu. Chrest se na talírích dá posypat nakrájeným kerblíkem, koprem nebo petrzelkou - podle chuti.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.04.10 vloženo
  • 3157x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • stáva ze 4 pomerancu
  • kouek zluté kury z pomerance
  • 2 PL másla
  • 10 ks bílého chrestu
  • sul

Doporučená příloha

  • Rezy z peceného lístkového testa nebo plátky bagety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřest s máslovou pomerančovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz