Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Chrest oloupejte a varte jej v osolené vode 3-10 minut podle tloustky chrestu. Vyjmete jej a nechte jej odkapat a zchládnout. Testo trochu rozválejte a rozdelte je na porce. Na kazdou porci testa polozte ctvrtinu chrestu tak, aby víc nez polovina chrestu s hlavickami z testa vycnívala. Testo kolem chrestu zabalte. Hlavicky zabalte do mokrého kuchynského papíru a testo potrete lehce rozslehaným bílkem. Pecte v troube horké 225 st. C az je testo svetle hnedé. To trvá jen nekolik minut. Vejce varte ca. 4 minuty a jeste horké je oloupejte. Dejte je do kastrolku, nozem je rozsekejte, prilejte k nim smetanu, dejte je na sporák, zahrívejte je a metlou slehejte az se vytvorí penivá omácka. Stáhnete ji z tepla, ochutte ji solí, peprem a vmíchejte do ni pazitku. Chrestové balícky rozdelte na nahráté talíre a prelejte je omáckou
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chřest s lístkovým těstem a vaječnou omáčkou
5068 příspěvků 31.3.10 21:35
Spiser, aj tebe krasne Velikonoce, vela slnka a zdravia …vdaka za recepty
PS: som sa usmiala..u nas je tiez dovazany a z Danska si predstav a ta cena -to nema cenu
kupujem mrazeny tiez dansky, urcite
druhy jedal sa z neho daju , je dobry -chutna nam..:)
717 příspěvků 31.3.10 21:28
U nás je chrest uz víc nez mesíc. Je importovaný z Jizní Ameriky (Chile), je levný a chutný.
To je krása, už aby se chřest objevil, dík za recept, už se tiskne