Recept Chrera-Harira -polévka z Maroka

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli a celer nakrájíme na drobné kostky a osmažíme na oleji, přidáme studenou vodu, sůl, pepř, masox, maso, kosti a propláchnutou čočku a vaříme do změknutí masa 1 1/2-2 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme cizrnu a jíšku a vaříme dalších cca. 20 min. Těsně před koncem přidáme natě nasekané nadrobno a šťávu z citronu a necháme přejít varem. Pozn. pokud použijeme sušenou cizrnu, namočíme ji nejprve přes noc a přidáme do polévky na začátku společně s masem.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 22.02.05 vloženo
  • 5366x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky konzervované cizrny nebo 1 1/2 hrnku sušené
  • 1 hrnek hnědé čočky
  • 2 střední cibule
  • 1 celer (kořen)
  • 1/2 kg hovězího masa nakrájeného na kousky
  • několik hovězích kostí na polévku (je možné vynechat)
  • 10-12 hrnku vody
  • jíška ze 2 lžic mouky
  • 1/4 hrnku petrželové natě
  • 1/2 hrnku natě koriandru
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl, pepř, masox, olej.
  • množství je orientační, polévka má být hustá.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chrera-Harira -polévka z Maroka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz