Recept Chrera-Harira -polévka z Maroka

Rybka Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli a celer nakrájíme na drobné kostky a osmažíme na oleji, přidáme studenou vodu, sůl, pepř, masox, maso, kosti a propláchnutou čočku a vaříme do změknutí masa 1 1/2-2 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme cizrnu a jíšku a vaříme dalších cca. 20 min. Těsně před koncem přidáme natě nasekané nadrobno a šťávu z citronu a necháme přejít varem. Pozn. pokud použijeme sušenou cizrnu, namočíme ji nejprve přes noc a přidáme do polévky na začátku společně s masem.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 22.02.05 vloženo
  • 5573x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky konzervované cizrny nebo 1 1/2 hrnku sušené
  • 1 hrnek hnědé čočky
  • 2 střední cibule
  • 1 celer (kořen)
  • 1/2 kg hovězího masa nakrájeného na kousky
  • několik hovězích kostí na polévku (je možné vynechat)
  • 10-12 hrnku vody
  • jíška ze 2 lžic mouky
  • 1/4 hrnku petrželové natě
  • 1/2 hrnku natě koriandru
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl, pepř, masox, olej.
  • množství je orientační, polévka má být hustá.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chrera-Harira -polévka z Maroka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz