Recept Choucroute (Selská bašta)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Choucroute (Selská bašta)

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V kastrolu zahřejeme sádlo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kysané zelí a necháme dusit. Občas zamícháme. 2. Omyté jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádři­nec a vmícháme do zelí. 3. Přidáme jalovčinky v sáčku. Přilijeme víno a přikryté dusíme 60 min. Uzený bůček nakrá­jíme na 4 plátky a spolu s třešňovicí přidáme ke kysanému zelí. Dusíme dalších 45 min. Jalovčinky vyjmeme. 4. Klobásy vložíme do vroucí vody. 5. Zelí s klobásami urovnáme na čtyři talíře. Tento pokrm lze podávat s bramborami na loupačku.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.11.01 vloženo
  • 14055x zobrazeno

Čas přípravy

  • 125 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 jablko
  • 10 jalovčinek
  • 250 ml ryzlinku
  • 200 g uzeného bůčku
  • 20 ml třešňovice
  • domácí papriková nebo ostravská klobása

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Choucroute (Selská bašta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz