Recept Choucroute (Selská bašta)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Choucroute (Selská bašta)

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V kastrolu zahřejeme sádlo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kysané zelí a necháme dusit. Občas zamícháme. 2. Omyté jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádři­nec a vmícháme do zelí. 3. Přidáme jalovčinky v sáčku. Přilijeme víno a přikryté dusíme 60 min. Uzený bůček nakrá­jíme na 4 plátky a spolu s třešňovicí přidáme ke kysanému zelí. Dusíme dalších 45 min. Jalovčinky vyjmeme. 4. Klobásy vložíme do vroucí vody. 5. Zelí s klobásami urovnáme na čtyři talíře. Tento pokrm lze podávat s bramborami na loupačku.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.11.01 vloženo
  • 13579x zobrazeno

Čas přípravy

  • 125 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 jablko
  • 10 jalovčinek
  • 250 ml ryzlinku
  • 200 g uzeného bůčku
  • 20 ml třešňovice
  • domácí papriková nebo ostravská klobása

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Choucroute (Selská bašta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz