Recept Choucroute (Selská bašta)

pepicek Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Choucroute (Selská bašta)

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V kastrolu zahřejeme sádlo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kysané zelí a necháme dusit. Občas zamícháme. 2. Omyté jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádři­nec a vmícháme do zelí. 3. Přidáme jalovčinky v sáčku. Přilijeme víno a přikryté dusíme 60 min. Uzený bůček nakrá­jíme na 4 plátky a spolu s třešňovicí přidáme ke kysanému zelí. Dusíme dalších 45 min. Jalovčinky vyjmeme. 4. Klobásy vložíme do vroucí vody. 5. Zelí s klobásami urovnáme na čtyři talíře. Tento pokrm lze podávat s bramborami na loupačku.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.11.01 vloženo
  • 16865x zobrazeno

Čas přípravy

  • 125 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 jablko
  • 10 jalovčinek
  • 250 ml ryzlinku
  • 200 g uzeného bůčku
  • 20 ml třešňovice
  • domácí papriková nebo ostravská klobása

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Choucroute (Selská bašta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz