Recept Choucroute garnie - ozdobené kyselé zelí

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyložit asi 2 l pekáč kůžemi ze slaniny. Propláchnout zelí a dobře ho vymačkat pomocí rukou. Kdo chce, může ho překrájet. Polovinu zelí vložit na kůže. Blanžírovat slaninu a uzenky ve vařící vodě. Slít a rozložit na zelí. Nahoru rozložit zbytek zelí. Pokrájet žebírka, uzené, nebo husu na porce a položit je nahoru na zelí, společně s petrželí a mrkví. Do každé cibule zapíchnout hřebíčky a přidat je do pekáče. Přelít vše vínem (nesolit). Přikrýt a vložit pekáč do předem vyhřáté trouby na 165°C. Péct po 1 1/2 hodiny. Podávat navršené zelí s masem na míse, obložené slaninou, uzenkami, petrželí a mrkví okolo.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 14.11.04 vloženo
  • 7378x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • několik kůží ze slaniny
  • 1100 g kyselého zelí
  • 6 tlustých plátků slaniny
  • 6 frankfurtských uzenek, nebo nějakých dobrých klobásek
  • 670g naložených vepřových žebírek, uvařené šunky, nebo porci husy
  • 1 petržel, pokrájená
  • 2 střední mrkve pokrájené
  • 2 celé střední cibule
  • 2 celé hřebíčky
  • 250 ml suchého bílého vína

Doporučená příloha

  • Vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Choucroute garnie - ozdobené kyselé zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz