Recept Choucroute garnie - ozdobené kyselé zelí

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyložit asi 2 l pekáč kůžemi ze slaniny. Propláchnout zelí a dobře ho vymačkat pomocí rukou. Kdo chce, může ho překrájet. Polovinu zelí vložit na kůže. Blanžírovat slaninu a uzenky ve vařící vodě. Slít a rozložit na zelí. Nahoru rozložit zbytek zelí. Pokrájet žebírka, uzené, nebo husu na porce a položit je nahoru na zelí, společně s petrželí a mrkví. Do každé cibule zapíchnout hřebíčky a přidat je do pekáče. Přelít vše vínem (nesolit). Přikrýt a vložit pekáč do předem vyhřáté trouby na 165°C. Péct po 1 1/2 hodiny. Podávat navršené zelí s masem na míse, obložené slaninou, uzenkami, petrželí a mrkví okolo.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 14.11.04 vloženo
  • 7098x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • několik kůží ze slaniny
  • 1100 g kyselého zelí
  • 6 tlustých plátků slaniny
  • 6 frankfurtských uzenek, nebo nějakých dobrých klobásek
  • 670g naložených vepřových žebírek, uvařené šunky, nebo porci husy
  • 1 petržel, pokrájená
  • 2 střední mrkve pokrájené
  • 2 celé střední cibule
  • 2 celé hřebíčky
  • 250 ml suchého bílého vína

Doporučená příloha

  • Vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Choucroute garnie - ozdobené kyselé zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz