Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Thajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do sladkej, kyslej a slanej v jednom jedle. Aj tento tradicny recept kreviet v hustej omacke z kokosoveho mlieka a cervenej kari s chilli a cerstvou bazalkou je jeden z nich.
Dakedy neviem, preco sa to vola kari, lebo s indickym zo susenych ingrediencii to nema nic spolocne.
1-Ocistime si surove krevety nechame chvostik (ked mame varene, tak dame az na poslednu chvilu len prehriat, aby nam nestvrdli). Do trochu horuceho oleja vo woku dame zlahka oprazit nakrajany zazvor a cesnak. Pridame Thajsku cervenu kari pastu a cca 1 minutu miesame a prazime. Pridame kokosove mlieko a dame do varu nechame trochu zahustnut (tuk sa zacne odelovat). 2-Pridame surove krevety, ochutime rybaciou omackou (je to v podstate nahrada za sol), dakde som cital, ze sa da nahradit oprazenymi ancovickami, ktore sa uplne rozpustia pri vareni a dame este lyzickou cukru (povodne sa dava palmovy struhany, ma viac karamelovu chut). Znizime plamen a varime, pokial krevety nezmenia farbu (velmi rychlo cca 5 minut). Nakoniec vmiesame cerstve bazalkove listy (je to lepsie s Thajskou sladkou bazalkou ale europska je OK). 3-Ozdobime na tenucko nakrajanymi listkami z limetky (original je z kafirovej limetky) a cerstvo nakrajanou cervenou chilli paprickou. Servirujem s ryzou. PS: v daktorych restauraciach este oprazia cast bazalkovych listkov.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Choo Chee Goong - Thajské kari krevety
Mimochodem…u některých receptů je mi doslova líto, že nejím ryby, ani žádné vodní příšery.. Tohle je jeden z nich. Ale raději to oželím, než abych je jedla..

Len jedna poznamka ked pouzivate take "mrnave chciple " krevety
tak nezabudnite ich kusok rozrezat na chrbte a
vybrat crievko 
Pridala jsem k tem chciplotinam fotku pohlednejsi, fotku krevet, jak se serviruji hostum k veceri v nejluxusnejsim hotelu v Panama City . Radost alespon pohledet, kdyz uz to jeden neji
Příspěvek upraven 02.04.11 v 01:04
…ty fialove chciplotiny jsou odporne

Příspěvek upraven 02.04.11 v 01:04
Varim jako polevku, krevety pridam jen hostum. Nekdo radeji prida hodne zeleneho koriandru, ja miluju bazalku. Tuhle drobnolistou obcas u nas koupim take. Mit ji zahon, muj sen !
Krasny recept, fotka, urcite stoji za vyzkouseni .
Ked mate moznost tak skuste zohnat Thajsku bazalku je ina s prichutou anizu a maty.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_basil