Recept Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Vyložit několik plechů pečícím papírem. Našlehat hohromady máslo s obojím cukrem do lehka. Přidat vanilku a vejce a pokračovat ve šlehní, až se vše dobře spojí. V jiné míse pomocí metle na šlehání smíchat dohromady mouku, sůl a sodu. Přidat postupně suché ingredience k našlehanému krému a pomalu je zašlehat. Nakonec vmíchat posekanou čokoládu. Na plechu udělat hromádky po dvou lžících těsta asi s 8cm odstupem (cukroví se rozteče). Upéct cukroví do hněda, asi 16-18min. (rotovat plechy v polovině doby pečení). Vyjmout je z trouby a nechat chvíli na plechu zchladnout před jejich sejmutím. Uschovat cukroví v hermeticky uzavžené krabici při pokojové teplotě.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 13.01.04 vloženo
  • 12971x zobrazeno

Ingredience

  • Na 2 tucty velkých cukroví
  • 230g másla pokojové teploty
  • 1 1/2 hrnku napěchovaného světle-hnědého cukru
  • 1/2 hrnku jemného krystaloého cukru
  • 1 vanilkový cukr, nebo 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce pokojové teploty
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 340g středně sladké čokolády na hrubo posekané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.

Ked si pouzila brown sugar tak by mali vo vlhkom prostredi zmaknut. Alebo mozno pouzit daku tenucku latku namocenu a vyzmykanu-teda vlhku a tu priviazat nasponovanu hore na misu s coookies (nema sa dotykat cookies) a priklopit pokrievkou nech sa latka vyparuje na cookies a nie do vzduchu.
Podla mna ale casom zvlhnu a este si pochutis.
Iste to bolo casom pri peceni, cookies sa pecu ako pise Buraci.
Pekari/cukrari tomu hovoria pokial cookies nezbeleju (vtedy sa prestanu lesknut a naozaj akoby zbeleli)+ este chvilku a hotovo. Zalezi od rury, velkosti cookies a druhu cookies.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.

Já bych si tipla, žes je pekla moc dlouho. Cookies se vyndavají z trouby v době, kdy jsou ještě měkké a mohou se zdát nedopečené, tzn. v době, kdy se již nelesknou, ale při stisknutí prstem ještě povolí. Pak se nechají chvíli venku stát na plechu a teprve když trochu zchladnou a zpevní se, tak se se přemístí na mřížku, kde vychladnou úplně. Pokud ti ztvrdly, můžeš je použít k namáčení do kávy, případně do sladkého vína jako je třeba vin santo.

Renatka.Fadipe
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.

prave jsem dopekla asi 30 kousku cookies, v troube se napred pekne nafoukly a potom splaskly a jakmile trosku zchladly tak taky ztvrdly.
takze mam tricet sladkych tvrdych placek. poradi mi nekdo kde mohla byt chyba?

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.-babi,

dnes jsem pekla cookies podle Tvého receptu (dřív jsem používala jiný, s mandlemi a hladkou moukou) a musím se podělit o dojmy. Tyto sušenky jsou mnohem lepší, o čemž svědčí skutečnost, že už je po nich. (Takže plechovky stále zejí prázdnotou :)) Do těsta na jeden plech mě napadlo přidat místo čokolády lentilky a dcera (6) je spucla všechny během odpoledne. (Nevadí, ona je stejně „zagroškudla“.) Jednu mi, pravda, nechala na ochutnání a je to moc dobré, hodilo by se třeba na nějakou dětskou párty. Bála jsem se, aby se barvy nesmísily, ale dopadlo to i esteticky dobře. Teď jsem odsouzená k pečení „babiných“ sušenek :)) Díky za recept. Bona

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.

myslím, že napěchovaný znamená, že hrnek je plný
a hnědý cukr je přírodní, třtinový, nerafinovaný
např. TADY

Gordon
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Chocolate Chip Cookies - známé severoamerické cukroví.

Babi, kde se dá vzít ten „napěchovaný světle-hnědý cukr“ ? Díky !

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem nesmírně ráda, že se usmíváš...

Tak Ti to pěkně sluší ;o) Mám ještě několik různých receptů, protože jich moře existuje jak v USA, tak v Kanadě. Ještě nějaký ten recept vyhrabu a pošlu Ti ho na porovnání.

Mám otázku. Jakou tu mouku vlastně ve Švýcarsku máte? Všimla jsem si, že DolceVita tam nějakou dobu žila a tak možná zkušenost s jejím použitím má.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Jupííí

Babi, to je proste supr. Dostala jsem darem z CR 3 kg pol. mouky a tak se pustim do radeni kolem plechu a trouby. Dekuji a uz nejsem smutna. Podivej :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz