Recept Chobotničky v červeném víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odstranit oči a zobáky z chobotniček a zahodit. Rozehřát olej na pánvi, přidat chobotničky, cibuli, limetovou kůru a česnek. Za stálého míchání smažit, až chobotničky změní barvu. Přidat víno, protlak, vodu a štávu a dusit nepřikryté, až jsou chobotničky měkké (asi 1 hodinu). Přidat papriky a vařit dalších 10min., až jsou měkké. Ochutit solí a pepřem. Přidat těstovinu do hrnce s vařící osolenou vodou a vařit nepřikryté, až je měkká. Slít a podávat s chobotničkama. Ozdobit nějakou čerstvou bylinkou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 04.07.02 vloženo
  • 13631x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 300g cukety na 3cm kostky nakrájené
  • 1 1/2 kg malých chobotnic
  • 1 lžíce oleje
  • 300g cibule, posekané
  • z půlky limety kůra
  • z celé limety štáva
  • 1 rozdrcený česnek
  • 1/2 hrnku suchého červeného vína
  • 1 hrnek rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • trochu soli a prpře podle chuti
  • 200g Risoni, těstovinové rýže
  • trochu soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chobotničky v červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz