Recept Chobotnice podle Micka (Mick's Okie) - Take 4

esmeralda Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Je-li třeba, chobotnice očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Mírně zahřejeme olej, přidáme chobotnice, přiložíme pod kotlem a naplno vaříme asi 4 minuty. Přidáme víno a zvolna vaříme do zhoustnutí asi hodinu. Přidáme rozmačkaný česnek a ještě asi 4 minuty povaříme. Otrlejší mohou přidat čili papričky. Poznámka: Takto připravená chobotnice se může jíst jak teplá, tak studená, může se podávat jako předkrm, nebo použít do salátu.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 11.02.06 vloženo
  • 10609x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina +

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1000 gr chobotnic
  • 100 ml olivového oleje (ne panenského, ten se na vaření nehodí)
  • 300 ml červeného vína
  • 7 stroužků česneku

Doporučená příloha

  • Italský hutný bílý chleba, víno a nebo také nic…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chobotnice podle Micka (Mick's Okie) - Take 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Karbanátky Karbanátky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz