Recept Chobotnice po řecku

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s odjadřincovanými rajčaty a pepřem, solí a oregánem. Dusíme doměkka. Podáváme sypané petrželovou natí.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 35691x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g chobotnic nebo mraženého mořského ovoce
  • 150 g cibule
  • 300 g rajčat
  • 2 dl bílého vína
  • 1 dl olivového oleje
  • palička česneku
  • bílý pepř
  • sůl
  • oregáno
  • petrželová nať

Doporučená příloha

  • Pečené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

libor7 26.07.11 13:47

Dnes jsem zkusil chobotnice podle tohoto receptu.Jelikož jsem rozenej kuchař,tak jsem měl pochyby o bílém víně.Autorka receptu zapoměla napsat,že víno má bejt dezertní tedy sladké.Fakt tam nelejte žádné kabinety,když už tam nalejete to naše,tak doporučuji tvrdě přisladit a pak to bude ono.Rajčaty nešetřit,cherry je to pravý a já dal i kousek vegety.Jinak dusit fakt dlouho.Když budete restovat zeleninu,tak se nebát poprášit sl.paprikou.Jenom poprášit.Jinak ok.

Diskuse k receptu Chobotnice po řecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Tomino F
1 příspěvek 01.09.16 18:59

Recept je skvělý je to jedna z mých nejoblíbenějších uprav chobotnice. Jen pro upřesnění je třeba dusit chobotnici 30 minut (nakrájenou na kousky) - to je optimální čas kdy je krásně měkká. Víno rozhodně kvalitní spíše suché. Rajčata jen dužiny jak je v receptu cibuli a česnek a víc nic! Žádná dochucovadla typu vegeta apod která přebijí chuť moře a tu čistou jemně slanou chuť chobotnice :-) A už vůbec ne cukr. Pouze sůl na doladění a oregano jako finální dochucení tohoto skvělého středomořského jídla :) :) :)

Příspěvek upraven 01.09.16 v 19:24

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 22:11

jago, ja se dobrovolne hlasim k bobriku!

casino
4488 příspěvků 29.07.11 21:53

No jo…, když se Vám to nehodí do krámu, tak je to slovíčkaření… :think:
No nech…, jak je ctěná libost :-P

Anitta
521 příspěvků 29.07.11 21:30

No dobre Casino, to uz je slovickareni, ale koukam, ze ty sis neprecetl vubec nic, takze neni o cem diskutovat. :wink:

casino
4488 příspěvků 29.07.11 20:54

Anitta, dovolím si Vás citovat:
„Jeste si o tom glutamatu trochu precti. Vsechno obsahuje glutamat, prirodni, neskodlivy, kdysi se v Asii ziskaval z morskych ras, ale uz se to nedela a pouziva se chemicky svinstvo.“ Řeč je o A :-) is a zda si A :?: is da čo přečte…, nechejme na její svobodné vůli :-)
Podle všeho, Vy jste si o tom glutamatu da čo přečetla, ale zdá se, že zoufale málo… Ale třeba se pletu já; žiji pořád v domnění, že MSG se doposud synteticky („chemicky svinstvo“) nevyrábí :think:
Pokud se pletu, rád se nechám poučit :-)

Anitta
521 příspěvků 29.07.11 18:39

Glama, naprosto je to tak, jak rikas a uz to nema cenu probirat dal. :-D
Alis by se mela vzdy zamyslet predtim, nez neco placne a kdyz zatouzi po poznani, staci internet, kde je spousta informaci a take google prekladac, je-li potreba :wink:

Příspěvek upraven 29.07.11 v 18:40

jaga13
399 příspěvků 29.07.11 14:56

ten libor, ten by zasloužil, takový pěkný, tichý recept to byl

jaga13
399 příspěvků 29.07.11 14:53

…všeho s mírou, pravil krejčí a zabil ženu metrem…tak nás tady zabíjejí i ti smajlíci, co takhle dát si bobříka od smajlíků?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 14:40

zbytecne ...............

Příspěvek upraven 29.07.11 v 16:25

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 14:25

Glamo, to je nedustojne klickovani. Jasne, ze si nekdy upravim recept podle sve chuti, ale nedovedu si predstavit, jak by musela vypadat uprava receptu, kde v ingrediencich jsou na 800 g masa dve 200 g horcice, z nichz jedna lahudkova kremzska (nakej kucmoch, nebo jak se to jmenuje), aby to bylo pozivatelne. A myslim, ze vsichni, kdo sem davaji recepty, at svoje nebo od nekoho ziskane, je sem davaji s vedomim, ze budou spojovany s nim a jeho chutemi.

A casino - to vas wydra naucila peknou vec, s tema smajlikama :- ). Ale stejne, cukr do chobotnic? (jedině snad jemně mlety :-)) ).

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 14:06

Zebulon..ne všechny recepty jsou mé..(a mnohé tu jsou 8-9 let..a tenkrát byl názor na používání vegety apod. také trochu jiný) :-D a ne všechny vařím přesně tak, jak je psáno. Vy si žádný recept neupravujete podle vlastní chuti?

V editaci přidán link na dotyčný recept

Příspěvek upraven 29.07.11 v 14:38

casino
4488 příspěvků 29.07.11 13:00

z :-) bulon,
možná to SLADKÉ víno je myšleno dát místo běžné špetky cukru pro akcentování chuti…
Nebo že by jako méně zdraví poškozující náhražka MSG??? hihihi :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.07.11 v 13:01

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 12:39

Ze vas to bavi. Furt dokola. glamo, pouzivas silna slova - co jis a nejis, se da dobre vypozorovat z receptu, ktere jsi sem dala, pokud si nedko chce dat tu praci. Mne k tomu ta vase debata primela. Ale nesla jsem dal, nez za prvni stranku. Vsimla jsem si, ze mas rada horcici :- ). Tak uz toho nechte, ne?

A prosim - mate nekdo nejaky nazor na to sladke vino na chobotnice? To je vec, ktera me zajima (jakkoli ten prispevek pana libora7 nevypovida moc o umeni varit, stejne…).

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 12:10

Alis..co na to říci.. kdybys nevěděla, že jsem docela normální ženská..naštěstí :wink:
Nezahrnuj mne do svých fabulací co jím a nejím, máš v tom dost binec. Rozebírat to ale nebudu, je to už trapné. Měla bys mít trochu sebereflexe.
Normální jsem ale natolik, abych neironizovala lidi, kteří jedí jinak než já.

Anitto, máš pravdu. Před lety opravdu v Česku chutnalo všchno podobně. Byly totiž tzv. Normy teplých pokrmů, kde byly přesné receptury na každé jídlo. A stejně se to muselo ve veřejném stravování vařit takřka od Šumavy k Tatrám. Invence byla obecně nežádoucí.
Pak, když se k nám dostala první skutečná zahraniční dochucovadla a vůbec potraviny, vypuklo malé šílení. Každý cpal do jídla vegetu a podobné, každý přísahal na Ramu, každý velebil barevné „západní“ jogurty apod.
Když se objevily první gastronomické řady přípravků pro restaurace, kupovala to skutečně každá hospoda. Vzpomínám např. na Fondor.
A tak v luxusní restauraci byla snad polovina luxusního JL z prášku.. :-( Bylo to přece tak rychlé..tak jednoduché. Bylo to moderní a současné.
Naštěstí se to zase vrátilo správně do normálních kolejí. I když..dnes se zase blbne z Bio (na biu jsem vyrostla, měli jsme ho plnou zahradu, jen jsme to nevěděli)
Nejlepší je jíst co možná nejpřirozeněji, chemii se vyhýbat co to jde, protože pak nás ani vegeta jednou za rok neporazí :-D
A v kuchyni vařit podle kuchařek, chemii nechat těm neschopným bez fantazie, co vařit neumí ;-)

Příspěvek upraven 29.07.11 v 12:25

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 29.07.11 11:12

Již po několikáté bych ráda upozornila, že komentáře k receptu se mají týkat daného receptu nikoli k ventilaci osobních antipatií Labužníků.

Alis
2617 příspěvků 29.07.11 10:48

Glamo, promiň, ale tvým včerejším atakem jsem víc než zaskočena. Rozhodně nedokážu na takvou razanci odpovědět stejným kalibrem… Přemýšlím, jestli má vůbec smysl odpovídat, tolik zloby přece nemůže žádná odpověď smýt…

Kdybych tě trochu neznala, po včerejším výpadu bych si myslela, že patříš mezi nejbojovnější zastánkyně zdravé stravy bez všech chemických přípravků, bez karcinogenních látek, jen z čerstvých surovin, jen BIO z farmářských trhů a bedýnek.

Naštěstí vím, že jsi docela normální ženská, co vaří z toho, co má, co dům dal a má občas chutě i na „nezdravé“. Občas si dá vysoký špek, občas uzené, někdy špekové knedlíky s hluboce prosmaženou cibulí, jindy steriluje kozí rohy se sacharinem. Jindy přidá vegetu do vrstveného salátu. Občas pohostí své hosty grilovaným mletým masem, do kterého přidá sáček gyros od Kotanyi s E 621 a upeče nad přímým rozžhaveným dřevěným uhlím.

Co se týče éček - sama sis odpověděla, „i idiot ví, že jsou éčka a éčka“. Pokud jsem včerejší debatou s Di a Ivou řady idiotů rozšířila, pak … nevím? Mám se omluvit nebo být potěšena?

Alis
2617 příspěvků 29.07.11 10:47

Omlouvám se, Anitto, mám poněkud dlouhé vedení a teprve teď jsem pochopila, jak jsi myslela svůj prvotní příspěvek. Ano rozený kuchař by se bez dochucovadla měl umět obejít, stejně tak, jako přidávat cukr do jídla kvůli suchému vínu… no třese se mi trochu ruka při té představě.
Asi nejsem sama, kdo tě špatně pochopil, když se tu začalo debatovat explicitně o vegetě…

Ráda bych si něco přečetla o glutamátu, Anitto. Ale ráda bych něco nového, podloženého nějakou studií. Pět let se pídím a hledám, všude nalézám pořád stejné informace, které by klidně mohly být považovány za „zaplacené“ výrobci glutamátu nebo naopak fanatickýcmi odpůrci téhož. Nikde bohužel relevantní podložené studie o škodlivosti či naopak.
Budu jen ráda, pokud mě na takové seriózní studie navedeš.

Víš, patřím mezi ty, co nesnáší paušalizování. Nelíbí se mi, když napíšeš, že v Česku chutná všechno stejně a po vegetě, stejně tak jako se mi nelíbí, když to doplníš o výrok, že Češi všechno spatlají dohromady a vegetou tomu dají chuť. Stejně tak by se mi nelíbilo, kdyby někdo napsal, že všichni Američani jedí jen hnusné hamburgery zalité deckou kečupu. To, kde a u koho jsi v Česku jedla, byla jen tvoje volba. Nic ve zlém :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 08:37

Di, u Velíška studovala moje dcera. Zanechalo to na ni následky - kontroluje, co v kuchyni používám. :mrgreen:

Na Rhodosu jsem si všimla, že chobotnice věšeli do vitrinky z drátěného pletiva a nechali je na sluníčku a větru profukovat. Zřejmě další způsob „zrání“.

di
2451 příspěvků 29.07.11 00:07

glamo: jste milá, pobavila jsem se, jako obvykle. ;-)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 21:03

Víte, co mně je daleko divnější, než vegeta v tom liborově příspěvku? To sladké víno. Chobotnice nemám ráda, tak je nevařím, ale kdybych je dělala, rozhodně nesáhnu po dezertním víně, snad?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 20:49

zmena nazoru

Příspěvek upraven 29.07.11 v 16:22

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 20:28

Di..od chemické teorie jste tu vy, když už neznáte žádný recept. Alespoň nějaký přínos… :-)

Já raději vařím.. z kvalitních surovin, pokud možno chemie prostých.
Zkuste to někdy taky :-)

Vaše doporučení jsou mi k ničemu. Neplýtvejte jimi na mě. Přijímám rady jen od lidí, kterých si vážím a které uznávám. A to, jistě chápete, vy zcela jistě nejste..

Příspěvek upraven 28.07.11 v 20:38

di
2451 příspěvků 28.07.11 19:56

No jo no, nejhorší je smrt z vyděšení neboli - nejvíc se lidi bojí toho, co neznají. Na internetu opravdu není vše (ty zásadní věci určitě ne), takže bych Vám, glamo, doporučila trochu samostudia z papírových knih. Pro začátek by to byla nějaká ta chemie pro SŠ (spíš organika, ale ani anorganika a obecná chemie nejsou k zahození), pak jako malý úvod do problematiky prastará klasika od A. Wolfa - Hygiena výživy a nakonec bych zkusila třídílnou Chemii potravin od Velíška z 90. let, ta je taková jednodušší, celkem popisná; tu loňskou dvojdílnou bych Vám už nedoporučovala, je dost nepřehledná.
A pro začátek aspoň jeden starší popularizační článek od mojí kamarádky: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?…
P.S. Alis obviňujete bezdůvodně, snaží se o vyvážený přístup; jestli si tu někdo dělal legraci, Alis to rozhodně nebyla.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 18:59

Milá Alis..máš-li ráda umělohmotné sajrajty, vegetu a spol. klidně si je jez.. Já ti rozhodně bránit nebudu
Já to ale nedělám a dělat nebudu. Cokoli nepřirozeného do sebe cpát se mi nelíbí. A proto se tomu programově vyhýbám.
Zcela mi stačí 3-4× do roka kostka Masoxu.
O tom s tebou debatovat nebudu.
A přijde mi dost pod úroveň dělat tu z lidí voly kvůli éčkům.. I idiot dneska už ví, že jsou éčka a éčka. Přírodní látky a umělé látky.O tom se tu debatovalo už mnohokrát.
Tak, prosím, nedělej z lidí voly, kteří o tom nemají ani páru… Na Googlu si to dneska najde už skoro každý.

Opravdu nechápu to zesměšňování a zášť vůči lidem, kteří do sebe vědomě nechtějí cpát žádnou chemii.. :-?

Anitta
521 příspěvků 28.07.11 18:24

Jo Alis… :-D Puvodne to byl jen udiv, ze ROZENY KUCHAR musi jidlo dochucovat chemicky :mrgreen: :wink:
Jeste si o tom glutamatu trochu precti. Vsechno obsahuje glutamat, prirodni, neskodlivy, kdysi se v Asii ziskaval z morskych ras, ale uz se to nedela a pouziva se chemicky svinstvo. To mas jako s HFCS… v cem neni? Musis dobre hledat.
V tom Cesku jsem byla asi pred patnacti lety a nejak moc tam kazdy vegetu pouzival, protoze to bylo jednoduche neco spatlat dohromady a vegetou tomu dat chut, to uz je fuk, ja to jist nemusim :mrgreen: :-D

Alis
2617 příspěvků 28.07.11 17:11

Éčkama ho zmasakroval (podle některých) chudák nic netušící Libor7 :lol:

Pokud bychom po sáhodlouhé debatě dospěli ke konstatování, že všeho moc škodí, pak bych diskuzi považovala sice za zbytečnou (mám pocit, že to nám už vtloukaly do hlavy naše babičky :-) ), ale aspoň trochu k něčemu.

Chuť se neměří na množství, ale nechci si hrát se slovíčky. Ano příliš soli, cukru, sádla, špeku škodí. Stejně tak jako příliš sluníčka, vitamínů či glutamátu. Ano, bylo toho napsáno hodně, zatím nic přesvědčivého. Jaké je množství pro nás přirozené a přínosné, to je pořád otázka. Za sebe musím říct, že glutamátu sním za rok asi tolik, co Japonec v jedné porci mořských řas denně. :lol:

V tomto případě se ale nejedná o recept se spoustou instantních surovin a dochucovadel. Proto mi povyk kolem špetky vegety přidané k více jak kilogramu zbylých ingrediencí připadá přehnané.

Příspěvek upraven 28.07.11 v 17:12

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 16:34

Chudák recept, kvůli trošce vegety ho ještě zmasakrovat éčkama… ;-)

Chuť umami je normální v normálním množství. Ne jak se poslední dobou přidává do všech umělých, instantních jídel a dochucovadel apod. Pak si lidi na podobnou chuť zvykají a perou ji do jídla čím dál víc. O tom bylo už hodně napsáno
Rozhodně není v množství, která se dnes dostávají do těla, pro nás přirozená a přínosná.

di
2451 příspěvků 28.07.11 15:42

Bento: nebude to tím, že v tom kiwi (ale i v ananasu nebo papáje) jsou proteolytické enzymy (= aktinidin, bromelain, papain)? Proto s nimi taky nikdy v syrovém stavu neuděláte koláč „pod sklem“.

Bento
794 příspěvků 28.07.11 15:34

Pridalo to 2× tak to vymazem. :-?

Příspěvek upraven 28.07.11 v 15:36

Bento
794 příspěvků 28.07.11 15:33

Aj ja sa pridam chcel som aj uvarit ale musim opravovat plot a branu.Chcel som kupit na trhu taku velku hnusnu a videl som ako ju robili, super rychlo bez toho aby ju omlatili o skaly :mrgreen:
Takze neviem preco chobotnica a kiwi sa nemaju radi, a ked sa nalozi marinovat do rozmaganeho kiwi tak zmakne a je rychlo hotova.
4 kiwi na 800 g chobotnice na 2 hodiny.
Grilovat aj tie velke len cca 8 minut a nechat odlezat 10 minut … :palec:

http://www.abc.net.au/…s2204990.htm

di
2451 příspěvků 28.07.11 15:29

Ivo: ano, dokonce je obsažená v té hrůze, na kterou dávám odkaz níž, spolu s E 947, ta je tam dokonce dvakrát! Sodoma gomora, kam ten svět spěje.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 15:25

ovšem úplně nejhorší je E 948 :-P

Jsem zřejmě navždy zatracena, nemohu bez éček žít. Hlavně jsem závislá na E 300 a nutně potřebuji E 160a a E 161b.

Příspěvek upraven 28.07.11 v 15:32

di
2451 příspěvků 28.07.11 15:01

Alis: jo, ta je hrozně nebezpečná. ;-) Stejně jako např. E 260, E 270 a řada dalších, bacha na ně.
Jo, ještě mě napadla jedna další velice nebezpečná chemikálie, na tu pozor taky: http://dhmo.org/

Příspěvek upraven 28.07.11 v 15:26

Alis
2617 příspěvků 28.07.11 14:36

Di, šestsedvacetjednička je tu v poslední době na tapetě dost často, ale ostatní zabijáci (třeba třístovka) už tu dlouho nebyla :D

di
2451 příspěvků 28.07.11 14:28

Alis: taky bychom mohli trochu proprat éčka, ta už na tapetě dlouho nebyla. ;-) :-)

Alis
2617 příspěvků 28.07.11 14:23

Je to smutek, co jeden nevinný recept musí vyslechnout, jen proto, že někdo přidal špetku vegety.

Kompot z hrušek a jablek, kde jeden zatracuje vegetu kvůli glutamátu, druhý kvůli zelenině, třetí kvůli bylinkám, další proto, že netuší, že vegeta není glutamát ani wei-su a nakonec, když se dojde na vegetu bez glutamátů, vadí barviva…

Umělá chuť umami není chuť umělá, je to pátá přirozená definovaná chuť již na přelomu devatenáctého a dvacátého století, je to prostě chuť glutamátu. Chuť, kterou najdeme v mnoha potravinách jako chuť přirozenou. Kdo se této chuti bojí, neměl by konzumovat maso, rajčata, houby, mořské řasy, sójovku…

Nejsem výrobce ani prodejce vegety, glutamátu, wei-su či wet-sinu, jen mě fascinují hysterické vlny, neustále se opakující a nedostatečně zdůvodněné. Argument, že lidi, co jí jídla s glutamátem jsou tlustí, hloupí a nosí na hlavě mokrý hadr kvůli bolesti jsou přinejmenším málo podložené. Stejně tak, jako to, že každý kečup je jed a všechny zeleninové saláty neobyčejně zdravé.

Při vzpomínce na před pár lety zatracované a dnes do nebes (obojí stejně nesmyslné) vynášené škvařené sádlo, máslo a špek se musím jen usmívat :-)

P.S. Pravda, do čínských pokrmů bych vegetu nedala :-D Stejně jako do mnoha jiných jídel. A tvrzení, že všechna česká jídla chutnají po vegetě, mi připadá velmi troufalé až nehorázné.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 20:28

A proč jsou Číňani malý a hubený? :-) a v matematice na tom líp než my :-P , hm, asi nejedí chleba s vepřovým sádlem.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 18:00

Dokonce to došla až tak daleko, že ke čtyřem základním chutím jídla - sladká, slaná, hořká a kyselá - se dnes přiřazuje oficiálně chuť pátá, chuť „umami“, což je právě tato umělá chuť glutamátů.
Podrobnosti si jistě najde každý sám http://lmgtfy.com/?…
:mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 27.07.11 17:35

Wydra, co na tom lidem chutna, je prave to msg, tkz. chutici latka, chemikalie, ktera blbne mozek, stimuluje chut k jidlu a je navykova., tohle zpusobuje take obezitu, nuti te jist vic. Nekterym zpusobuje bolesti hlavy a dalsi problemy. Dava podradnemu jidlu bezva chut. Pak si to sypes na chleba se sadlem a protoze ti to moc chutnalo, das si jeste dalsi dva krajice atd. Vsecko je business, aby to slo na odbyt a hodne se vydelalo, musi to dobre chutnat…. Ta vegeta, I kdyz nejaka treba neobsahuje msg, tak zas musi byt barvena……. :mrgreen: :think:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 11:59

........................

Příspěvek upraven 29.07.11 v 16:24

jolana
5066 příspěvků 27.07.11 11:05

Wydro, hehe..jolana nema uprimne ani sajnu o cinskej a asia kuchyni..robi si ju podla svojho, co sa nehodi-neda :mrgreen: …ale glutasol a vyvar pouzivaju nee?..no a niekto miesto vyvaru da masox ..no a ja dam vodu ked nemam vyvar a glutasol nepouzivam..tot vsjo…
Casino ma len stuchol.. jaaaj…z laaaasky.. :mrgreen: k bliznemu svojmu.. :mrgreen: .. zapaleny labuznik krz pojmy, pokusy ,pribor, sol… :-P

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 10:13

.........................

Příspěvek upraven 29.07.11 v 16:24

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 10:11

zbytecne ...........

Příspěvek upraven 29.07.11 v 16:23

casino
4488 příspěvků 27.07.11 10:05

jolana, pokud se nepletete v pojmech :mrgreen: , tak by mě interesoval recept na „čínu“ s Vegetou 8-o

jolana
5066 příspěvků 27.07.11 08:48

..ja neviem, nepouzivam a ked varim cinu napriklad or recept kde ma byt- nedam..mi/mne vadi..asi preto ze zvyk je zelezna kosela a ja nevarim z masox a vegetou nikdy..a to nielen posledne roky, stale ..aj ked som bola v rodnom hniezde este , ked som varila tak nedavala a nasi pouzivali ked mohli radi, nieze nie..ale asi to je taky celosvetovy problem..kde zijem tiez pouzivaju radi vsade kde mozu…aj na ryzu dusenu.. :lol:
Pripominas mi Teu, statecnu zenu,ktora zas bojovala proti margarinom a teraz tu chyba, nema sa kto masla zastat.. :lol:

Anitta
521 příspěvků 27.07.11 00:56

Ha ha Jolanko :-D To ja byla par let nazpet v Cesku a vsechno tam chutnalo nejak stejne, ve vsem stejna prichut, pak jsem zjistila ze to byla vegeta, asi vrchol mody v jidle :mrgreen: no jo, hlavne, ze se nesype do dortu a nebo jo? :twisted: :lol:

jolana
5066 příspěvků 27.07.11 00:26

Anitto, ..jj..mozno ze za chvilu dostanes posledne pomazanie a amen cma! ako moj bracha hutori :mrgreen: ..ten zloduch si nou posypava aj chleba zo smalcom :lol:

Anitta
521 příspěvků 26.07.11 21:02

Myslim, ze rozeni kuchari by se meli bez vegety obejit… :mrgreen: Ja mam snad magnet na tu vegetu, ze jo :wink: … :mrgreen:

libor7
1 příspěvek 26.07.11 13:47

Dnes jsem zkusil chobotnice podle tohoto receptu.Jelikož jsem rozenej kuchař,tak jsem měl pochyby o bílém víně.Autorka receptu zapoměla napsat,že víno má bejt dezertní tedy sladké.Fakt tam nelejte žádné kabinety,když už tam nalejete to naše,tak doporučuji tvrdě přisladit a pak to bude ono.Rajčaty nešetřit,cherry je to pravý a já dal i kousek vegety.Jinak dusit fakt dlouho.Když budete restovat zeleninu,tak se nebát poprášit sl.paprikou.Jenom poprášit.Jinak ok.

Labužník Baruska02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chobotnice po řecku

Děláme si vždycky u moře něco podobného a je to opravdu mňamka. Jen na okraj - pokud si chobotnici sami ulovíte, musíte s ní buď mlátit o kameny, nebo jí dát (samozřejmě už vykuchanou a očištěnou) přes noc do mrazáku. To kvůli tomu, aby povolila svalová vlákna a nebyla tak tvrdá.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz