Recept Chobotnice Ju-jü

Muchacho Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Chobotnici vykuchat, stáhnout kůži pokud jde. Odstranit přísavky a hodně šikmo nakrájet na velice tenké plátky. Asi na 10 sec. dát do vařící vody. Vyndat a v cedníku vykapat-zbavit vody natřásáním. Do čínské pánve Wuk ( wok, nebo tak nějak)- skoro všude se u nás koupí- dát olej, rozpálit, dát na tenké nudličky krájený zázvor trochu osmažit, pak rozmačkaný česnek, na kostičky cibuli,anýz také trochu osmažit. Přidat "spařenou" chobotnici. Trochu asi podusit-osmažit v oleji. Smíchat škrob, glutamat,víno s trochou vody, trochu soli, dobře rozmíchat a vlít na pánev. Povařit vše dohronady .Hustota, jak hustá omáčka na svíčkovou . Kdo si chce pohrát, osvobodí z kůže přísavky a tyto se dají zvlášť osmažit na oleji. Min 100x vyzkoušeno, a viděl jsem u Číňánků tuto přípravu

Nahlásit recept

  • 02.01.07 vloženo
  • 6524x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 20 min

Ingredience

  • chobotnice
  • česnek,cibule
  • anýz
  • natenko krájený zázvor
  • monosodium (glutaman)
  • víno
  • škrobová moučka

Doporučená příloha

  • Nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chobotnice Ju-jü

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chobotnice Ju-jü

Bento
794 příspěvků 30.8.12 15:09

Ja vidim problem dakde inde soudruh ma trochu popletene squid = kalamar a octopus= chobotnice. Kalamare mozu byt velke ale su mlade a makke, chobotnice ziju dlhsie a su tvrde ako podosva na bote, to by pri tom woku musel stat 3 hodiny. A v pouziti glutamantu to je uplne bezna surovina v azii ktora sa pouziva vsade keby bol glutamant taky skodlivy tak mame miliardy mrtvych aziatov. ;)

di
2452 příspěvků 30.8.12 10:17

Casino: byl jste rychlejší, napadlo mě totéž.

casino
4497 příspěvků 30.8.12 08:57
Motomo,

…pokuste se, něco si přečíst o použití škrobu v čínské kuchyni :mrgreen:
A to druhé: ráčejí vědít, co je to wei-su? ;) :think: :) Nebo umami? :P (prosím neplésti si s „u mami“, jinak také mamahotel) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Motomo
1 příspěvek 30.8.12 08:08
Ingredience

Škrobová moučka? Glutaman? To museli být hodně počeštění číňánci…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz