Recept Chlupaté knedlíky

(Hodnoceno 1x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chlupaté knedlíky

Postup

Syrové, dobře očištěné brambory najemno nastrouháme. přidáme vejce, sůl, mouku a důkladně promícháme. Z těsta vykrajujeme větší noky a zaváříme ve vroucí vodě. Vaříme asi 8 minut. *Poznámka:* Podávat můžeme se škvarky, houbami, dušeným sladkým nebo kysaným zelím. Další varianty na tomto serveru najdete "zde":https://www.labuznik.cz/search_result.php?query=Chlupat%E9+knedl%EDky&relation=AND&order=nazev+ASC&in=title . Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 19.02.06 vloženo
  • 30051x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 700 g syrových brambor
  • sůl
  • 1 vejce
  • 250 g hrubé mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 16.3.14 13:16

Chlupaté knedlíky s opečenými plátky špeku a smaženou cibulkou; zdobeno řeřichou.

Jak prosté, milý Watsone… :think:

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 25.9.13 11:21

Včera večer byly s dušeným kysaným zelím (Křimické :-) ) a vepřovým masem z vlastnoručně zhotovené konzervy ( http://www.labuznik.cz/…ci-konzerva/ - postup zavařování již upečeného masa pod „Vyzkoušel jsem tento recept“ ) přelitým česnekovou šťávou. Tu jsem připravila následovně: Do řidší sádlové jíšky jsem přilila „vlastní šťávu“ ze zavařené pečené vepřové plece, dolila vodou, aby výsledná omáčka nebyla příliš slaná a nechala jsem ji přejít varem s nakrájeným česnekem. Konzervované maso jsem jen nechala v omáčce prohřát. Máme rádi intenzívní česnekovou chuť, tak nechávám česnek jen lehce nahřát nebo jen přejít varem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Chlupaté knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chlupaté knedlíky

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chlupaté knedlíky

No vidíš Jarko, povedl se ti dokonalý recept na halušky - strapačky.

jaroslava.k
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Chlupaté knedlíky

Dělám chlupaté knedlíky jedině ze syrových brambor,vajíčka,soli a HLADKÉ mouky! Polořídké těsto dávám v šíři cca 4 cm na prkénko a nožem odkrajuji do vařící se vody úzdé proužky těsta cca 1,5 cm. Vzniknou malé a dlouhé šišky, které po uvaření vyplují na povrch a vypadají skutečně CHLUPATÉ. Neproplachuji vodou, ale vycedím je a vhazuju do kastrolu s osmaženou cibulkou. Tim se promastí. Možno vmíchat uvařené kyselé zelí a kousek vepřového k tomu a bašta je hotová. Dobrou chuť!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz