Recept Chlodnik z červené řepy Pra

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řepu upečeme v troubě nebo uvaříme v celku. Oloupeme a nastrouháme a krátce povaříme ve vývaru. Necháme vychladnout.

Pokrájíme okurky, ředkvičky, kopr a vložíme do vychladlého vývaru. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Přidáme smetanu, promícháme a necháme dobře vychladit v ledničce. Před podáváním do talíře vložíme pokrájené vařené vejce a zalijeme chlodnikem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 05.07.11 vloženo
  • 2360x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l vývaru (drůbeží, hovězí)
  • 4 – 5 ks červené řepy
  • 1 – 2 okurky
  • 7 – 8 ředkviček
  • čerstvý kopr
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vařená vejce
  • 1 citron
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.07.18 17:48

Řepa na kostičky vařená doměkka, aby vznikl silný vývar z řepy. Do vychladlého okurka na kostičky, kopr, dochutit, místo smetany kefír.
Moc dobré…
Nejdou vkládat fotky :-((((

Diskuse k receptu Chlodnik z červené řepy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
gmp
1603 příspěvků 05.07.11 19:29

Recesspis No. 34 000, to aby se admini vytáhli. Vavřínový věnec nechcu, bobkovým listem jsem zásoben. Ale za oslavu by to stálo, co Terezko!!!! :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz