Recept Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

Postup

Okurku oloupu, rozříznu po délce, vyberu semena, nastrouhám, přecedím na plastovém cedníku. šlehám podmáslí a zvolna přidávám bylinky a koření, na konec okurku. Nalévám do vychlazených půlmisek. Podávám s novými brambory a opraženou, křupavou slaninkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Jednotlivé chody Speciality Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.08.12 vloženo
  • 2633x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 1 l podmáslí
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 čerstvé salátové okurky
  • 4 lístky saturejky
  • 2 lodyhy mladého česneku
  • 1 PL sekaného kopru
  • 1 KL cukru
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.08.15 18:00

Nestrouhala, vybrala semínka (posolená snědla během přípravy :-)) a nakrájela na půlměsíčky, místo česnekové natě jeden stroužek česneku, malinko jsem přikyselila.
Výborné!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 11.08.12 17:54

Jézuskote Milošu, mně jde z teho hlava kolem. Já do vetvořet raději ten chlodnik, ale z tvaroho, bel v Globuso za pakatel.

 
Eja
3787 příspěvků 11.08.12 17:05

Milošu, tak to jsem z toho jelen - já jsem to pochopila, že půlmiska je „mělká miska“ tedy něco mezi miskou a talířem. Tedy předmět neplacatý :think:
Jako optimální se mi na chlodnik jevil hluboký talíř…
Esteticky mne Tvé půlmisky velmi uspokojují, ale při konzumaci chlodniku ( tento jsem měla včera) asi zůstanu o polévkového talíře a lžíce :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 11.08.12 16:26
Sylvie

Půlmiska je, přiznám se, tak trochu polonismus a tak trochu můj výmysl, ale výstižný(domnívám se). Přejdeme mísu mlčením, vezmněme misku (hovoříme o neživotném keramickém výrobku, nikoliv o téměř životné ošerpované /šerpa rod ženský, neživotný - nikoliv horský průvodce/vychrtli­ně.)Nic z toho se nám nehodí.
Půlmiska je půl cesty mezi talířem a táckem, viz ilustrační obrázky.
Pokud má někdo v nabídce jednoduchý, jednoslovný výraz, já se neperu, nehádám, rád se poučím. Jen bych poprosil žádné výrazy typu „ingredience z kredence“ - pak se peru!!! :cert:

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.08.12 23:36

Půlmiska je mi také záhadou, avšak líbí se mi omluva zébulon.

 
ucitelas
328 příspěvků 05.08.12 20:29
bude to jistě dobré

Ale jak prosím vypadá půlmiska? miska je půlkoule. půlmiska čtvtkoule? :nevim:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz