Recept Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

Postup

Okurku oloupu, rozříznu po délce, vyberu semena, nastrouhám, přecedím na plastovém cedníku. šlehám podmáslí a zvolna přidávám bylinky a koření, na konec okurku. Nalévám do vychlazených půlmisek. Podávám s novými brambory a opraženou, křupavou slaninkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Jednotlivé chody Speciality Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.08.12 vloženo
  • 2718x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 1 l podmáslí
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 čerstvé salátové okurky
  • 4 lístky saturejky
  • 2 lodyhy mladého česneku
  • 1 PL sekaného kopru
  • 1 KL cukru
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.08.15 18:00

Nestrouhala, vybrala semínka (posolená snědla během přípravy :-)) a nakrájela na půlměsíčky, místo česnekové natě jeden stroužek česneku, malinko jsem přikyselila.
Výborné!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Chlodnik z čerstvé okurky – Chłodnik ze świeżogo ogórka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 11.08.12 17:54

Jézuskote Milošu, mně jde z teho hlava kolem. Já do vetvořet raději ten chlodnik, ale z tvaroho, bel v Globuso za pakatel.

 
Eja
3808 příspěvků 11.08.12 17:05

Milošu, tak to jsem z toho jelen - já jsem to pochopila, že půlmiska je „mělká miska“ tedy něco mezi miskou a talířem. Tedy předmět neplacatý :think:
Jako optimální se mi na chlodnik jevil hluboký talíř…
Esteticky mne Tvé půlmisky velmi uspokojují, ale při konzumaci chlodniku ( tento jsem měla včera) asi zůstanu o polévkového talíře a lžíce :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 11.08.12 16:26
Sylvie

Půlmiska je, přiznám se, tak trochu polonismus a tak trochu můj výmysl, ale výstižný(domnívám se). Přejdeme mísu mlčením, vezmněme misku (hovoříme o neživotném keramickém výrobku, nikoliv o téměř životné ošerpované /šerpa rod ženský, neživotný - nikoliv horský průvodce/vychrtli­ně.)Nic z toho se nám nehodí.
Půlmiska je půl cesty mezi talířem a táckem, viz ilustrační obrázky.
Pokud má někdo v nabídce jednoduchý, jednoslovný výraz, já se neperu, nehádám, rád se poučím. Jen bych poprosil žádné výrazy typu „ingredience z kredence“ - pak se peru!!! :cert:

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.08.12 23:36

Půlmiska je mi také záhadou, avšak líbí se mi omluva zébulon.

 
ucitelas
328 příspěvků 05.08.12 20:29
bude to jistě dobré

Ale jak prosím vypadá půlmiska? miska je půlkoule. půlmiska čtvtkoule? :nevim:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz