Recept Chlodnik venkovský – Chłodnik wiejski

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvaroh dám okapat, (pokud jsem nekoupil kvalitní tvaroh z mlékárny Frýdek – Místek – k dostání ve všech Makrech, dokonce i v Praze).
Podmáslí lehce šlehám se smetanou, až se zpění. Přidám, zvolna, posekaný šťovík, ředkvičky, cibulku, kopr. Šlehám ještě nějakou chvíli, až se všechno pěkně spojí. Na vychlazené půlmisky, vytažené z mrazáku, nakladu na kostky pokrájený tvaroh, zaliju chlodnikem, podávám s novým bramborem, posypaným opraženou slaninkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Jednotlivé chody Speciality Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.08.12 vloženo
  • 1505x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 1 l podmáslí
  • 2 dl smetany 18%
  • 1 PL posekaných listů šťovíku
  • 10 ředkviček
  • 2 mladé cibulky, nebo hrst, pánská, šnitliku
  • 250 g dobře okapaného tvarohu
  • 2 PL posekaného kopru
  • Sůl, bílý pepř, cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlodnik venkovský – Chłodnik wiejski

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz