Recept Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi na širé stepi, či v pralese, prostě zapadákov.

Postup

Kuřecí maso – bez kůže, pokrájím. Vajíčko překrojím podélně na polovinu a krájím půlměsíčky. Rajčata spařím, stáhnu ze slupky a pokrájené vhodím do mísy, delikátně promísím s bylinkami. Lehce ušlehám smetanu s podmáslím, zaliji a nakonec semen zbavený okurek, pokrájený na kousky. Okurek až poslední, aby nepustil příliš vody.
Podávám ve studených půlmiskách, které jsem si prozíravě před započetím činnosti vložil do mrazáku.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody Speciality Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.08.12 vloženo
  • 1504x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 1 l podmáslí, eventuelně kefír
  • 200 ml kysané smetany
  • 2 velká zralá rajčata
  • 1 okurek
  • 200 g pečených kuřecích ňader
  • 2 vejce vařená na tvrdo
  • 2 dl posekaných bylinek (kopr, šnitlik, petržilka)
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz