Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 180°C. Máslem potřít jednu stranu plátků bagety a tou stranou nahoru je poskládat na plech. Vložit na 10 minut do trouby až zezlátnou. Potom nakrájet chlaba na 3cm kostky a dát je stranou. V malé misce smíchat hrozinky s whiskey a nechat je přikryté alespoň 10 minut nabobtnat. Neslívat je. Dohromady pomocí metličky smíchat mléko, cukr, vanilku, konzervované mléko a vejce. Přidat chléb a hrozinky a jemně je zatlačit do tekutiny. Nechat vše stát po 15 minut. Lehce vymazat trochou másla 23 cm X 33 cm plech s okrajem a nalít do něho namočený chléb. Nahoře posypat směsí 1 lžíce cukru se skořicí a vložit do trouby. Péct po 35 minut., nebo až pudding ztuhne. Whiskey krém: V kastrolku smíchat cukr s vodou, postavit na střední oheň a za stálého mícháni vařit až se cukr rozpustí. Potom přestat míchat a nechat pomalu vařit do zlatova asi dalších 15 minut. Odstavit. Opatrně pomocí metličky dovnitř zamíchat máslo se sýrem (pozor, směs bude velice bublat a je horká !). Nechat mírně zchladit a přidat mléko a whiskey. Pudding nakrájet na čtvercové porce a krém podávat zvlášť ve džbánku. TIP: Porce se mohou rozdělit do ohnivzdorných kalíšků (Ramekins) a pochopitelně se budou péct kratší dobu.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chlebový pudding s karamelovo - whiskey krémem z Irska
Scarlet, místo bagety se může použít i brioška, nebo koupená vánočka…, což mám odzkoušené. Také mám plno jiných receptů na chlebové puddingy a tak je časem přidám.
Přeji Ti krásný večer ;o)
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkouším… Irskou mám.
Babi děkuji za recept.