Recept Chlebový dort Hostim

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlebový dort Hostim

Úvod

Recept mé manželky na netradiční slaný chlebový dort, který vždy vzbudí pozornost na jakékoliv z vašich oslav.

Postup

Z kulatého bochníku okrájíme veškerou kůrku a chleba rozkrojíme na jednotlivá patra, v mém případě na čtyři patra. Na pomazánku vmícháme do pomazánkového másla trochu mleté sladké papriky. Na česnekovou pomazánku vyšleháme dohladka tavené sýry s máslem a přidáme česnek rozetřený se solí.

Každé patro potřeme větší vrstvou připravené pomazánky a obložíme salámem, šunkou nebo plátkovým eidamem a chléb seskládáme do původního tvaru. Já jsem pomazánky střídal - papriková, česneková a papriková, ale záleží na každém, jakou variantu si zvolí. Je nutné každé patro pořádně přitlačit, aby se nám při krájení dort nedělil. Až je dort seskládaný můžeme ho ještě nožem seříznout tak, aby byl tvar dortu pěkně pravidelný.

Zbylou pomazánkou potřeme dort kolem dokola a malé množství si necháme úplně nakonec. Vrstva by měla být dostatečně velká, cca 1 cm, aby nám na ní držely salámové a sýrové ozdoby. Dort ozdobíme podle chuti šunkou, poličanem, eidamem, různobarevnou paprikou, kudrnkou apod. Záleží na tom, co máme rádi.

Ke zdobení chlebového dortu je vhodné použít vykrajovátka na cukroví, dort potom vypadá zajímavěji. Nakonec dozdobíme chlebový dort strouhaným sýrem a zbylou pomazánkou, kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru kytiček, hvězdiček apod. Dort necháme ztuhnout v ledničce minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

Chlebový dort Hostim podáváme jako dokonalou slanou chuťovku k různým příležitostem.

Recept je z kategorií: Chuťovky Obložené chleby Příležitosti Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.02.16 vloženo
  • 3321x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • KORPUS
  • 1 ks kulatý chléb
  • KRÉM
  • 12,5 dkg máslo
  • 25 dkg tavený sýr
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky česnek
  • mletá sladká paprika dle chuti
  • 3 kelímky pomazánkové máslo bez příchuti
  • NA OZDOBU
  • 30 dkg eidam
  • 5 dkg strouhaný eidam
  • 1 ks zelená paprika
  • 30 dkg šunka
  • 10 dkg poličan
  • 1 ks červená paprika
  • 1 snítka petržel kudrnka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Richard Novák 27.02.16 09:03

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Chlebový dort Hostim

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 04.05.16 18:29

Za pomazankove maslo sa bilo cele cesko do prs.. ;)

 
salatovka
30 příspěvků 04.05.16 17:24

Hlavne ze nevadi pomazankove a tavenak :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 04.05.16 15:51

@salatovka, mi se libi taky :lol:, neviem kto je richard novak, ani som necitala, ani ma to dako nezaujima popravde..a miina ma celkom recht.. :mavam:

 
salatovka
30 příspěvků 04.05.16 14:33

@Miina podle hodnoceni se recept libijen tobe. Co dodat, je to tvuj nazor :potlesk:

 
Miina
43 příspěvků 04.05.16 08:18
Pokud jde o plevel,

Připadají mi tak spíš recepty „domodělo“ a variace na něco. Ve stylu bábovka z vody a z oleje místo mléka a másla, tiramisu z pomazánkového másla, blemty všeho druhu odpudivé už od pohledu. Richardovy recepty jsem našla jen tady - jinde jsem se nedívala - a připadají mi jako to „lepší“. Udělat cokoliv a posypat to sýrem nebo domácí večeře ze zbytků - jak úsporné, podle mého názoru nepatří na stránky, které se honosí názvem Labužník. Už jsem to tu schytala za kritiku neumětelství, ale Richard aspoň není neumětel. To je po delší době znovu můj názor a na delší dobu zas poslední.

 
Eja
3788 příspěvků 27.02.16 11:18

@Lyduska to máš sice pravdu, ale…

  • sýrových rolád, slaných dortů a drožďových knedlíčků je na Labu neúrekom, svíčkových a gulášů jakbysmet…všichni se snažíme „nezaplevelovat“ a než něco vložíme, dáme si práci a hledáme, zda zde něco hodně podobného není - a vkládáme jako „uvařený recept“ nebo jen komentář
  • některé odešlé/í Labužnice/íci to vyřešily/i vlastním blogem a zatím jsem si nevšimla, že by systémem CTRLC a CTRLV dávaly recepty na Labu - i když by to nebyl problém ( a je to někdy škoda)


Zcela nepochybně by Labu potřeboval „čerstvý vítr“ - jak to hezky asertivně formulovala Zuzka - ale jestli je ten čerstvý vítr „přesypání“ receptů ve velkém z jiných stránek bez respektování pravidel webu ( viz „plevelení“), o tom já přesvědčena nejsem.
:mavam:

 
Lyduska
339 příspěvků 27.02.16 11:04

@Eja, Richard Novak je autorom vsetkych tychto receptov aj na vareni.cz. Je bezne, ze ludia prispievaju na viacere stranky o vareni.

Příspěvek upraven 27.02.16 v 11:04

 
Eja
3788 příspěvků 27.02.16 09:46

@birkana :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 27.02.16 09:38

Richardovy recepty jsou zde - Richardova kuchařka

@Eja, omylem jsem odklikla původní „pracovní“ verzi, kterou jsem si připravila před prohlédnutím stránky vareni.cz. :zed: :zed: :zed:. Nestihla jsem odeslání přerušit, okamžitě jsem opravila, jenže ty jsi stihla přečíst :think:. Omlouvám se za neomluvitelnou chybu :oops: :? :zed:

Příspěvek upraven 27.02.16 v 09:45

 
Eja
3788 příspěvků 27.02.16 09:33

zde

 
Eja
3788 příspěvků 27.02.16 09:32

@birkana mám halucinace či co :nevim: před půl minutou byl Tvůj příspěvek jiný

 
Eja
3788 příspěvků 27.02.16 09:31

Čerpáme z cizího pramene ještě nemusí nutně znamenat, že kopírujeme, ale tohle je kllasické CTRL C a CTRL V :zed: :pocitac:

 
birkana
1663 příspěvků 27.02.16 09:27

:lol:, je hezký!

Příspěvek upraven 27.02.16 v 09:30

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz