Recept Chlebový dort Hostim
Richard Novák Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept mé manželky na netradiční slaný chlebový dort, který vždy vzbudí pozornost na jakékoliv z vašich oslav.
Postup
Z kulatého bochníku okrájíme veškerou kůrku a chleba rozkrojíme na jednotlivá patra, v mém případě na čtyři patra. Na pomazánku vmícháme do pomazánkového másla trochu mleté sladké papriky. Na česnekovou pomazánku vyšleháme dohladka tavené sýry s máslem a přidáme česnek rozetřený se solí. Každé patro potřeme větší vrstvou připravené pomazánky a obložíme salámem, šunkou nebo plátkovým eidamem a chléb seskládáme do původního tvaru. Já jsem pomazánky střídal - papriková, česneková a papriková, ale záleží na každém, jakou variantu si zvolí. Je nutné každé patro pořádně přitlačit, aby se nám při krájení dort nedělil. Až je dort seskládaný můžeme ho ještě nožem seříznout tak, aby byl tvar dortu pěkně pravidelný. Zbylou pomazánkou potřeme dort kolem dokola a malé množství si necháme úplně nakonec. Vrstva by měla být dostatečně velká, cca 1 cm, aby nám na ní držely salámové a sýrové ozdoby. Dort ozdobíme podle chuti šunkou, poličanem, eidamem, různobarevnou paprikou, kudrnkou apod. Záleží na tom, co máme rádi. Ke zdobení chlebového dortu je vhodné použít vykrajovátka na cukroví, dort potom vypadá zajímavěji. Nakonec dozdobíme chlebový dort strouhaným sýrem a zbylou pomazánkou, kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru kytiček, hvězdiček apod. Dort necháme ztuhnout v ledničce minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Chlebový dort Hostim podáváme jako dokonalou slanou chuťovku k různým příležitostem.
Recept je z kategorií: Chuťovky Obložené chleby Příležitosti Speciality
- 27.02.16 vloženo
- 5957x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- KORPUS
- 1 ks kulatý chléb
- KRÉM
- 12,5 dkg máslo
- 25 dkg tavený sýr
- sůl dle chuti
- 3 stroužky česnek
- mletá sladká paprika dle chuti
- 3 kelímky pomazánkové máslo bez příchuti
- NA OZDOBU
- 30 dkg eidam
- 5 dkg strouhaný eidam
- 1 ks zelená paprika
- 30 dkg šunka
- 10 dkg poličan
- 1 ks červená paprika
- 1 snítka petržel kudrnka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Chlebový dort Hostim
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Chlebový dort Hostim
5068 příspěvků 4.5.16 18:29
Za pomazankove maslo sa bilo cele cesko do prs..
30 příspěvků 4.5.16 17:24
Hlavne ze nevadi pomazankove a tavenak
5068 příspěvků 4.5.16 15:51
@salatovka, mi se libi taky
, neviem kto je richard novak, ani som necitala,
ani ma to dako nezaujima popravde..a miina ma celkom recht.. 
30 příspěvků 4.5.16 14:33
@Miina podle hodnoceni se recept libijen tobe. Co dodat, je to tvuj nazor
43 příspěvků 4.5.16 08:18
Připadají mi tak spíš recepty „domodělo“ a variace na něco. Ve stylu bábovka z vody a z oleje místo mléka a másla, tiramisu z pomazánkového másla, blemty všeho druhu odpudivé už od pohledu. Richardovy recepty jsem našla jen tady - jinde jsem se nedívala - a připadají mi jako to „lepší“. Udělat cokoliv a posypat to sýrem nebo domácí večeře ze zbytků - jak úsporné, podle mého názoru nepatří na stránky, které se honosí názvem Labužník. Už jsem to tu schytala za kritiku neumětelství, ale Richard aspoň není neumětel. To je po delší době znovu můj názor a na delší dobu zas poslední.
@Lyduska to máš sice pravdu, ale…
Zcela nepochybně by Labu potřeboval „čerstvý vítr“ - jak to hezky asertivně formulovala Zuzka - ale jestli je ten čerstvý vítr „přesypání“ receptů ve velkém z jiných stránek bez respektování pravidel webu ( viz „plevelení“), o tom já přesvědčena nejsem.
@Eja, Richard Novak je autorom vsetkych tychto receptov aj na vareni.cz. Je bezne, ze ludia prispievaju na viacere stranky o vareni.
Příspěvek upraven 27.02.16 v 11:04
@birkana
Richardovy recepty jsou zde - Richardova kuchařka
@Eja, omylem jsem odklikla původní „pracovní“ verzi, kterou jsem si připravila před prohlédnutím stránky vareni.cz.
. Nestihla jsem odeslání přerušit, okamžitě
jsem opravila, jenže ty jsi stihla přečíst
. Omlouvám se za neomluvitelnou chybu

Příspěvek upraven 27.02.16 v 09:45
zde
@birkana mám halucinace či co
před půl minutou byl Tvůj
příspěvek jiný
Čerpáme z cizího pramene ještě nemusí nutně znamenat, že kopírujeme, ale tohle je kllasické CTRL C a CTRL V

Příspěvek upraven 27.02.16 v 09:30