Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si větší mísu. Žemle a chléb nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Cibulku nakrájíme, zelenou petržel nasekáme a přidáme k nakrájeným žemlím. Přidáme vejce, tvaroh, osolíme, opepříme. Dobře, nejlépe rukama promícháme. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme knedlíky velké asi jako tenisový míček. Vložíme do vařící vody a stáhneme teplotu. Voda by měla přestat bublat. Vaříme 20-25 minut. Knedlíky jsou velmi jemné, určitě se nerozvaří. Těsto musí být opravdu dobře propracované. Z tohoto množství jsem uvařila 10 knedlíků. Podáváme ke všemu, k čemu jíme rádi knedlíky. Přeji dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chlebovo-žemlové knedlíky