Recept Chlebovo-žemlové knedlíky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si větší mísu. Žemle a chléb nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Cibulku nakrájíme, zelenou petržel nasekáme a přidáme k nakrájeným žemlím. Přidáme vejce, tvaroh, osolíme, opepříme. Dobře, nejlépe rukama promícháme. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme knedlíky velké asi jako tenisový míček. Vložíme do vařící vody a stáhneme teplotu. Voda by měla přestat bublat. Vaříme 20-25 minut. Knedlíky jsou velmi jemné, určitě se nerozvaří. Těsto musí být opravdu dobře propracované. Z tohoto množství jsem uvařila 10 knedlíků. Podáváme ke všemu, k čemu jíme rádi knedlíky. Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 3277x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žemlí čerstvých nebo z předešlého dne
  • 2 krajíce tmavého chleba, asi 2 cm silné
  • 500 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • zelená petržel
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlebovo-žemlové knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz