Recept Chlebovo-žemlové knedlíky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravíme si větší mísu. Žemle a chléb nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Cibulku nakrájíme, zelenou petržel nasekáme a přidáme k nakrájeným žemlím. Přidáme vejce, tvaroh, osolíme, opepříme. Dobře, nejlépe rukama promícháme. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme knedlíky velké asi jako tenisový míček. Vložíme do vařící vody a stáhneme teplotu. Voda by měla přestat bublat. Vaříme 20-25 minut.

Knedlíky jsou velmi jemné, určitě se nerozvaří. Těsto musí být opravdu dobře propracované. Z tohoto množství jsem uvařila 10 knedlíků.

Podáváme ke všemu, k čemu jíme rádi knedlíky.

Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 3095x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žemlí čerstvých nebo z předešlého dne
  • 2 krajíce tmavého chleba, asi 2 cm silné
  • 500 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • zelená petržel
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlebovo-žemlové knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz