Recept Chlebová zelňačka

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájet chleba na plátky a lehce je ogrilovat v troubě. Potřít chleby česnekem. Oprat zelí a rozebrat ho na listy. Uvařit listy v trochu osolené vodě. Vyjmout je a dát stranou. Nakrájet cibuli na jemno. Rozehřát máslo v kastrolu a osmažit na něm cibuli. Poskládat chleba na cibuli, vrstvu zelných listů nahoru chleba a posypat je nastrouhaným sýrem. Střídat vrstvy chleba, zelí a sýru, až jsou upotřebeny. Zalít vše vývarem, přikrýt a dusit v předehřáté troubě na 160°C po 2 hodiny. Posypat polévku pepřem a podávat ji horkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 19.09.03 vloženo
  • 5509x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500g zatvrdlého tmavého chleba
  • 1 stroužek česneku, rozkrojený
  • 1 malá hlávka zeleného zelí
  • 2 lžíce másla (30g)
  • 1 malá cibule
  • 100g čerstvě nastrouhaného Grana sýra, nebo podobného chutného
  • 1.5l masového vývaru
  • čerstvě pomletý bílý pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlebová zelňačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz