Recept Chlebová pizza

aneb Chlebová pizza s tuňákem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlebová pizza

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Chlebovou placku potřeme čerstvým sýrem a rovnoměrně po­klademe okapanými pokrájenými rajčaty.

2. Z tuňáka slijeme olej a necháme okapat. Poté rybu nahrubo rozdělíme vidličkou na kou­sky a rozprostřeme na rajčata. Posypeme olivami.

3. Chlebovou pizzu zasuneme na střední příčku v troubě a pečeme asi 10 min.

4. Roketu očistíme, opereme, natrháme na sousta a osušíme. Upečenou chlebovou pizzu vyjmeme a poklademe roketou. Pizzu nakrájí­me na dílky, rozdělíme na talíře a podáváme, nejlépe s míchaným salátem.

Tip: Místo ryby můžeme použít šunku nebo plátky masa.

Recept je z kategorií: Pizzy


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.06.03 vloženo
  • 12904x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal, 14 g bílkovin, 19 g tuků, 16 g sacharidů
  • 1 chlebová placka
  • 200 g čerstvého sýra s provensálskými bylin­kami
  • 500 g krájených rajčat (v tetrapaku)
  • 1 konzerva tuňáka v oleji
  • 75 g černých oliv
  • 50 g rakety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlebová pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
66 příspěvků 24.01.16 18:10

Já dělám něco podobného - umíchám chlebové těsto z 1 kelímku žitné, 1 kelímku pšeničné chlebové a 1 kelímku obyč hladké mouky. (používám kelímky z kaféautomatu) Do důlku rozdrobím droždí, jemně pocukruji, zaliju vlažnou vodou a nechám vzejít, množství - přiměřeně :-) Přidám sůl, kmín, třeba i trochu oleje a octa, vypracuji a nechám kynout. Zavařené lečo, tedy papriky-rajčata, nechám na sítě odkapat. Po vykynutí těsto rozestřu na plech (s papírem), potřu mírně olejem, pokladu okapaným lečem, na kousky nakrájenou klobáskou, zaliji dvěma vejci a peču, až je to akorát. Ať dělám co dělám, vždycky to zbodnu tak horké, že si spálím hubu.
Tuňák mi prostě nechutná, nevím proč.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz