Recept Chlebová pizza

aneb Chlebová pizza s tuňákem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlebová pizza

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Chlebovou placku potřeme čerstvým sýrem a rovnoměrně po­klademe okapanými pokrájenými rajčaty.

2. Z tuňáka slijeme olej a necháme okapat. Poté rybu nahrubo rozdělíme vidličkou na kou­sky a rozprostřeme na rajčata. Posypeme olivami.

3. Chlebovou pizzu zasuneme na střední příčku v troubě a pečeme asi 10 min.

4. Roketu očistíme, opereme, natrháme na sousta a osušíme. Upečenou chlebovou pizzu vyjmeme a poklademe roketou. Pizzu nakrájí­me na dílky, rozdělíme na talíře a podáváme, nejlépe s míchaným salátem.

Tip: Místo ryby můžeme použít šunku nebo plátky masa.

Recept je z kategorií: Pizzy


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.06.03 vloženo
  • 13023x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal, 14 g bílkovin, 19 g tuků, 16 g sacharidů
  • 1 chlebová placka
  • 200 g čerstvého sýra s provensálskými bylin­kami
  • 500 g krájených rajčat (v tetrapaku)
  • 1 konzerva tuňáka v oleji
  • 75 g černých oliv
  • 50 g rakety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlebová pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
68 příspěvků 24.01.16 18:10

Já dělám něco podobného - umíchám chlebové těsto z 1 kelímku žitné, 1 kelímku pšeničné chlebové a 1 kelímku obyč hladké mouky. (používám kelímky z kaféautomatu) Do důlku rozdrobím droždí, jemně pocukruji, zaliju vlažnou vodou a nechám vzejít, množství - přiměřeně :-) Přidám sůl, kmín, třeba i trochu oleje a octa, vypracuji a nechám kynout. Zavařené lečo, tedy papriky-rajčata, nechám na sítě odkapat. Po vykynutí těsto rozestřu na plech (s papírem), potřu mírně olejem, pokladu okapaným lečem, na kousky nakrájenou klobáskou, zaliji dvěma vejci a peču, až je to akorát. Ať dělám co dělám, vždycky to zbodnu tak horké, že si spálím hubu.
Tuňák mi prostě nechutná, nevím proč.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz