Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 180°C a lehce opražit ořechy. Smíchat je s ovocem a kandovanou kůrou. Snížit teplotu na 150°C. Vyložit chlebíčkovou formu (asi 2 litrů objemu) alobalem a lehce vymastit máslem, Vejce našlehat s cukrem, rumem a vanilkou. Prosít mouku, prášek do pečiva, koření a sůl. Postupně přidávat do vaječné směsi a pokračovat ve šlehání do hladka. Nalít na směs ovoce a kůry, zamíchat a pomocí lžíce vložit do připravené formy. Péct asi 1 1/4 hodiny, nebo až je povrch zlatohnědý a špejle zapíchnutá dovnitř je po vyjmutí čistá. Nechat vychladnout ve formě, vyklopit a sejmout alobal. TIP: Upečený chlebíček je ihned dobrý a nemusí se nechat proležet. Má se krájet na velice tenké plátky, přes které prosvítá světlo a tak plátky vypadají jako okna v katedrále.
Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chlebíček - Katedrální sklo
Tys zajisté neměla žádné potíže s ingrediencemi. Mám opravdovskou radost, že Ti to tak chutná a nakonec proč si nepochutnat už před Vánocemi, že ano ;o)
Příjemný večer!
41 příspěvků 25.1.09 03:43
dekuji za odpoved,nevim jestli vydrzi…porad ho uzdibuju:-)
dík za vyzkoušení receptu! Chlebíček dej třebas do plastické krabice a pokud máš airconditioning, tak chlebíček můžeš nechat při pokojové teplotě. Pokud je příliš teplo, tak chlebíček můžeš dát v krabici (aby nenatáhnul jiné vůně) do lednice a to úplně nahoru. Po vytažení z lednice jej před podáváním nechej v místnosti zteplat. Do Štědrého dne určitě vydrží ;o)
Posílám Ti moře pozdravů!
dík za vyzkoušení receptu! Chlebíček dej třebas do plastické krabice a pokud máš airconditioning, tak chlebíček můžeš nechat při pokojové teplotě. Pokud je příliš teplo, tak chlebíček můžeš dát v krabici (aby nenatáhnul jiné vůně) do lednice a to úplně nahoru. Po vytažení z lednice jej před podáváním nechej v místnosti zteplat. Do Štědrého dne určitě vydrží ;o)
Posílám Ti moře pozdravů!
37 příspěvků 25.1.09 03:43
COKOLÁDKO …do lednice ho nedávej,tam ti ho najdou a do Štědrýho dne ti z něj nezbude stejně nic.

Zavěš ho někam za wokno a nikomu ani muk
41 příspěvků 22.12.06 05:17
prosim te mam jeden dotaz. Pred chvili jsem chlebicek zrovna vyklopila a odbalila z alobalu a samozrejme zakrojila. Voni uzasne,vypada uzasne a chutna skvele. Opravdu je na rezu krasny jako sklenena mozaika. No a ten dotaz zni,pises ze se muze hnedka snist a nemusi rozlezet. Ja bych spis potrebovala vedet jestli do Stedreho dne vydrzi kdyz ho do neceho zabalim a nekam schovam. Problem je,ze ho muzu strcit snad jen do lednice ,protoze jinak je vsude docela teplo. Tedy neztrati nic na sve vuni a chuti a vydrzi mi? Dekuji za odpoved…
Naprostou náhodou jsem při hledání něčeho jiného našla vše o kandovaném/krystalizovaném ovoci i s obrázky a tak to zítra přidám do receptů ;o) Pro ty co nebydlí v Praze nebo poblíž se to možná bude hodit.
Všem Vám přeji příjemné odpoledne!
Ty seš báječně ochotný ;o)
Přeji Ti příjemný zbytek víkendu!
293 příspěvků 25.1.09 03:43
este ma napada, ze keby ste si skocili na Naschmarkt do Viedne, tak to tam snad bude, je to len na skok a spoji sa to s inymi prijemnostami
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Diana je obchod na Pavlaku a pri Bile labuti v Prahe. Ospravedlnujem sa, ze som si nevsimol, ze sa pyta Slovenka. Lenze - spytala si sa Babi, ze „kde u nas“ tak som myslel, ze si tam kde Babi.
Keby ste nahodou nezohnali, dajte mi vediet cez profil, mozno by sa podarilo poslat nejaky spolocny balik do Blavy, snad aj pred Vianocami.
1440 příspěvků 25.1.09 03:43
Ď.
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Nedalo mi to, hodila som oko na „gúgl“ a zistila som, že je taký obchod v Čechách na www.diana-company.cz. Ešte idem pátrať, či je niečo také aj u nás na Slovensku. Dám vedieť.
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, sem s tým receptom. Všetkým vďaka za usmernenie, ale asi som tiež mimo ako svato, pretože som ešte o Diane nepočula. Diana - svet orieškov, to je aj na Slovensku? Majú e - obchod?
na krystalizovaný zázvor můžu napsat recept. Je výborný i jenom tak na zub, ale používá se i do jiných receptů. Jsem ráda, že sim a irena Ti poradili kde sehnat oříšky. Jenom abych dodala jeden¨Tip¨. Ořechy a ovoce má být ve větších kouscích.
Přeji Ti pěkný den!
595 příspěvků 25.1.09 03:43
Diana-svět oříšků. Mají nejen oříšky, ale i sušené ovoce a jiné dobroty.
1440 příspěvků 25.1.09 03:43
asi som mimo, ale vskutku netuším, čo je to Diana a tiež by som mala záujem.
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Fabujan - skus pozriet Dianu kvoli zazvoru a roznym orechom (myslim, ze brazilske orechy sa u nas volaju para orechy ale necham Babi nech sa vyjadri)
tresnicky - ak nemaju v Diane, tak bud samostatny a strc tam nieco ine farebne a presladene
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi poraď, kde u nás zoženiem kryštalizovaný zázvor, zelené a červené čerešničky? Vyzerá to moc dobre, rada by som to vyskúšala. Dala som si recept do obľúbených.