Recept Bezlepkový chléb Bezlep

aneb Bezlepkový chleba

iviko Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bezlepkový chléb

Úvod

Lepší je ho nedělat přímo v pekárně, jen zadělat, pak vyndat a nechat kynout a péci v troubě. Z vlastní zkušenosti.

Postup

Do pekárny dáme vodu, pak mouku a ostatní přísady. Dáme program TĚSTO a necháme v pekárně vymíchat a vykynout. Poté vyndáme těsto, přisypeme mouku dle pořeby, aby se těsto nelepilo a uděláme tvar dle formy (ja mám formu vánočky). Formu před vložením těsta vymažeme a pak necháme kynout do dvojnásobku těsta. Bochník potřeme vodou, posypeme semínky a dáme do předehřaté trouby na 200°C na 15 minut, pak stáhneme na 180°C a pečeme dalších 45 minut, poté vypneme troubu a necháme ještě 10 minut dojít, vyndáme a necháme vychladnout trochu, vyklopíme.

Recept je z kategorií: Zdravotní diety

Nahlásit recept

  • 25.02.11 vloženo
  • 17586x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Ingredience

  • 500 g mouky-Jizerky
  • 480ml studené vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička lněného semínka
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky loupaných slunečnic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezlepkový chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz