Recept Bezlepkový chléb Bezlep

aneb Bezlepkový chleba

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezlepkový chléb

Úvod

Lepší je ho nedělat přímo v pekárně, jen zadělat, pak vyndat a nechat kynout a péci v troubě. Z vlastní zkušenosti.

Postup

Do pekárny dáme vodu, pak mouku a ostatní přísady. Dáme program TĚSTO a necháme v pekárně vymíchat a vykynout. Poté vyndáme těsto, přisypeme mouku dle pořeby, aby se těsto nelepilo a uděláme tvar dle formy (ja mám formu vánočky). Formu před vložením těsta vymažeme a pak necháme kynout do dvojnásobku těsta. Bochník potřeme vodou, posypeme semínky a dáme do předehřaté trouby na 200°C na 15 minut, pak stáhneme na 180°C a pečeme dalších 45 minut, poté vypneme troubu a necháme ještě 10 minut dojít, vyndáme a necháme vychladnout trochu, vyklopíme.

Recept je z kategorií: Zdravotní diety


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.02.11 vloženo
  • 13942x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Ingredience

  • 500 g mouky-Jizerky
  • 480ml studené vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička lněného semínka
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky loupaných slunečnic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezlepkový chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz